FOLLOW US: facebook twitter

«Μαθαίνω για την Άνοια… Φροντίζω για την Μνήμη μου»

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:

Ενημερωτική εκδήλωση του δήμου Κρεστένων σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου για το Αλτσχάιμερ

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου: Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικό Παντοπωλείο, διοργανώνουν στο χώρο εκδηλώσεων της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων (έναντι γηπέδου Κρεστένων), την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνω για την Άνοια… Φροντίζω για την Μνήμη μου».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια και την νόσο Alzheimer αλλά και η παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ του Φροντίζω και του Δήμου Ανδριτσαίνας-Κρεστένων στην υλοποίηση δράσεων σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, νευρονοητικών διαταραχών σε άτομα άνω των 55 ετών, από την ευρύτερη περιοχή. Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή νόσο στην 3η ηλικία. Η άνοια είναι ένα κλινικό σύνδρομο που οφείλεται σε τουλάχιστον 100 αίτια και ορίζεται ως σοβαρή διαταραχή των ανωτέρων νοητικών λειτουργιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρχικά διαταραχή στην επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του ατόμου  και στη συνέχεια αδυναμία ακόμη και στην αυτοεξυπηρέτηση του. Το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω, χρησιμοποιώντας την γνώση και την εμπειρία που έχουν τα μέλη μας στους τομείς αυτούς αλλά και στη βαθιά πεποίθηση τους πως αυτά τα άτομα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και καλή ποιότητα ζωής σε καθημερινή βάση παρέα με τα οικεία τους πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων και προγραμμάτων για την επίτευξη του σκοπού αυτού τα οποία έχουν διασυνδέσει και με την τοπική αυτοδιοιήκηση.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Σωματείου Φροντίζω και των κοινωνικών δομών του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων/

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης

17.00-17.10: Έναρξη Εκδήλωσης-Χαιρετισμοί.

17.10-17.20: «Σύντομη παρουσίαση δράσεων σωματείου Φροντίζω και Κοινωνικών Δομών Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων».

17.20-17.45: «Ας μιλήσουμε με απλά λόγια για την άνοια και την νόσο Alzheimer».

Βασιλική Γεωργούση, Ψυχολόγος, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

17.45-18.10: «Το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του σωματείου Φροντίζω-Συνεργασία με δομές τρίτης ηλικίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΝικολίαΚατεφίδου, Ψυχολόγος, Πρόγραμμα Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

18.10-18.40: «Πως μπορούμε να κρατήσουμε το μυαλό μας ενεργό καθώς μεγαλώνουμε!».

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Διευθυντής, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

18.40-19.00: Συζήτηση-Ερωτήσεις-Κλείσιμο της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος