FOLLOW US: facebook twitter

«Μάστιγα» η παραβατικότητα των ανηλίκων

Ημερομηνία: 19-12-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η ενδιαφέρουσα ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ως την «μάστιγα του 21ου αιώνα» χαρακτηρίστηκε η παραβατικότητα των ανηλίκων, στην άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με σπουδαίους ομιλητές που ανέλυσαν διεξοδικά το σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας.

Στο κατάμεστο από φορείς, αρχές, δικηγόρους απ’ όλη την Ηλεία, γονείς και κόσμο, Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή στην πραγματικά ενδιαφέρουσα ημερίδα και τόνισε πως αισθάνεται υπερήφανος ως πρόεδρος για τις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιήσει. Μάλιστα στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποιοι γραφειοκράτες» προσπαθούν να το κλείσουν και πως ως Σύλλογος δεν είναι μόνο για τις αίθουσες και για τα δικαστήρια αλλά και για να είναι κοντά στον κόσμο και στην κοινωνία προκειμένου να ακούει τα προβλήματα της.

Ως φαινόμενο «μάστιγα του 21ου αιώνα» χαρακτήρισε την παραβατικότητα των ανηλίκων η Ψυχολόγος Ελένη Νιχωρίτη σημειώνοντας πως τα περιστατικά που καταγράφονται στη χώρα είναι ανησυχητικά και πως το μέσο της εφηβείας αποτελεί περίοδο έκρηξης για παραβατικές συμπεριφορές και δραστηριότητες. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει το πόσο ελπιδοφόρα είναι η τεράστια παρουσία του κόσμου στην ημερίδα.

Ακολούθως, ο τέως Πρόεδρος Εφετών Κώστας Παναγόπουλος επικεντρώθηκε περισσότερο στις διατάξεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας, ώστε να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες το νομικό αποτέλεσμα των παραβατικών πράξεων των ανηλίκων ενώ ο καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαχείριση του, τόσο για το θύτη- δράστη όσο και για το θύμα. Μάλιστα παρουσίασε και μια σειρά  ανησυχητικών στοιχείων αναφορικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων ενώ δήλωσε πως η χώρα έχει ανάγκη από την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ινστιτούτου Αντιεγκληματικής Πολιτικής για την πολυεπίπεδη διαχείριση των σοβαρών αυτών ζητημάτων.

Την εκδήλωση, συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Κ. Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος