FOLLOW US: facebook twitter

Μάρξ, ένας επίκαιρος στοχαστής: Εκδήλωση το Σάββατο 13 Απριλίου στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Ομιλητές η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Μάκης Μπαλαούρας

Η Κίνηση Πολιτών Ηλείας και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα διοργανώνουν εκδήλωση με  τίτλο « Μαρξ, ένας επίκαιρος στοχαστής» το Σάββατο, 13 Απρίλη 2019, στις 7 μμ στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας με την υποστήριξη του Δήμου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει : 

1. Προβολή ταινίας και έκθεση για τη ζωή, το έργο και την εποχή του μεγάλου διανοητή και επαναστάτη του 19ου αιώνα

2. Συζήτηση με την Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα και το βουλευτή  Μάκη Μπαλαούρα.

Oι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν με διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε έγραψε ο Κάρλ Μάρξ. Τι άλλο έχει πει ο μεγάλος φιλόσοφος και οικονομολόγος του 19ου αιώνα, που μπορεί να έχει σημασία για την Ευρώπη και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, για τον σημερινό άνθρωπο ; Τι αξία μπορεί να έχουν για τους πολίτες της Ηλείας -και της Αμαλιάδας- όσα έγραψε ο Μαρξ στο Σόχο του Λονδίνου,  όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ανεπιθύμητος και εξορισμένος σχεδόν απ’ όλες τις χώρες  της Ευρώπης ;

Απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα αναζητηθούν στην εκδήλωση – συζήτηση αυτή με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μάρξ, με ομιλητές την ευρωβουλευτή και συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα και τον βουλευτή και οικονομολόγο Μάκη Μπαλαούρα. Ερέθισμα για τη συζήτηση με το κοινό θα αποτελέσει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Βρετανού συγγραφέα και σκηνοθέτη JasonBarker , “MarxReloaded” [Ο Μαρξ επαναφορτισμένος). Η ταινία διερευνά την επικαιρότητα της  ανάλυσης του Μαρξ  για τις καπιταλιστικές κρίσεις κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τη συζήτηση θα συντονίσουν o Διονύσης Κράγκαρης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Ηλείας και η Αναστασία Πολίτη, ηθοποιός-σκηνοθέτιδα της Καλλιτεχνικής ομάδας Ήριννα – Compagnie Erinnaμε έδρα το Παρίσι.

Το ίδιο βράδυ στην αίθουσα εκθέσεων του Πολυχώρου, θα εγκαινιαστεί έκθεση γα τη ζωή, το έργο και την εποχή του Καρλ Μαρξ, που θα φιλοξενηθεί από τις 12 μέχρι τις 18 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί μέρος της μεγάλης έκθεσης που είχε διοργανώσει η Κωνσταντίνα Κούνεβα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σύνταγμα, η οποία στη  συνέχεια φιλοξενήθηκε και σε άλλους δήμους της Αθήνας.

Πληροφορίες  για την εκδήλωση και την έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, Αντωνίου Πετραλιά 46, Αμαλιάδα, τηλ.  2622024431 και  6983527048, και στα τηλέφωνα : 210 9248674 και 2103709705.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος