FOLLOW US: facebook twitter

Μαρία Καραμεσίνη: «Η Ευρώπη χρειάζεται εκδημοκρατισμό και προοδευτική κατεύθυνση»

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

-Το μήνυμα της Μαρίας Καραμεσίνη από τη Ηλεία, υποψήφιας ευρωβουλευτού με τη Νέα Αριστερά

-Συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες κατά την περιοδεία της στο νομό

 «Η Νέα Αριστερά μπορεί να είναι η σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση», δήλωσε από την Ηλεία η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μαρία Καραμεσίνη, κατά την διάρκεια της περιοδείας της στο νομό το περασμένο Σάββατο.

Συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη και το Βαρθολομιό και συναντήθηκε με ανθρώπους της αγοράς, εισπράττοντας την αγωνία τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας και του τόπου, τις πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωινή», δεν έκρυψε την έκπληξή της για το πόσο πλούσιο μέρος παραγωγικά είναι μεν η Ηλεία, το πόσο στερείται όμως σε ουσιαστικές υποδομές και την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και οι αγρότες της περιοχής, εξαιτίας της ακρίβειας, της συρρίκνωσης του εισοδήματος και των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα. 

«Η Νέα Αριστερά επιδιώκει να συγκροτήσει μία δύναμη, η οποία διατηρεί την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της σε άμεση συνάφεια με τους ανθρώπους που βιώνουν  αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Να είμαστε μία αξιόπιστη δύναμη με κοινωνική γείωση» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η δική μας αντίληψη, ως Νέα Αριστερά, είναι ότι αυτό το οποίο ήδη προγραμματιζόταν από τα μνημόνια και το οποίο ανεστάλη λόγω της πανδημίας, είναι να γίνει μία αναδιανομή της αγοράς υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, των μεγάλων αλυσίδων κλπ. Άρα χαμηλή ζήτηση, εξτρά φορολογία, συν δανεισμός ο οποίος προϋπήρχε και τώρα χρειάζεται να αποπληρωθούν τα χρέη, άρα είδα μία κοινωνία σε τεράστια δυσκολία όπου και να περιηγήθηκα» σχολίασε σε άλλο σημείο.

Τόνισε ότι οι Ευρωεκλογές, είναι η πρώτη ‘δοκιμασία’ για τη Νέα Αριστερά, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται εκδημοκρατισμό, χρειάζεται φυσική στροφή.

«Η ολοκλήρωση που αυτή τη στιγμή γίνεται, είναι νεοφιλελεύθερη και εις βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επανέρχεται η λιτότητα μετά το διάλειμμα της πανδημίας και θα πρέπει να δούμε εάν θα πάμε προς μία δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη ή πάμε προς μία Ευρώπη των εξοπλισμών και πάμε σε μια Ευρώπη που δεν θα έχει αλληλεγγύη. Εάν θα πάμε σε μία διάλυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης ή σε μία εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, σε μία προοδευτική κατεύθυνση, που θέλει η αριστερά» ανέφερε.

Μ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot