FOLLOW US: facebook twitter

Μαγιορκίνης: Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Ημερομηνία: 25-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, το δεύτερο κύμα κορονοϊού να έρθει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε πως η έλευση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας εδράζεται στο κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Πράγματι υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτό το διάστημα. Αν συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση, αυξάνεται η πιθανότητα έλευσης δεύτερου κύματος κορονοϊού» είπε δίχως να αποκλείσει, το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό εντός του καλοκαιριού. Αναφερόμενος περίπτωση της Ξάνθης, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται μαζικά τεστ για κορονοϊό στην περιοχή, λόγω των θανάτων που καταγράφηκαν.

«Σε καμία άλλη περιοχή δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός θανάτων σε λίγες μέρες. Δεν γίνεται μια περιοχή να είναι γεμάτη κρούσματα και να μην έχει θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεταμένη η επιδημία στην περιοχή. Αυτό που βλέπουμε στην Ξάνθη, είναι έλευση δεύτερου κύματος κορονοϊού, αλλά σε τοπικό επίπεδο» επεσήμανε.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος