FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική βραδιά στη Γιορτή των Αποδήμων στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 11-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”117663″ img_size=”full”][vc_column_text]

Κανονικά η συναυλία παρά την προτροπή του Δήμου για μη συμμετοχή του κόσμου λόγω κορονοϊού
-“Την τέχνη δεν την πολεμάς” δήλωσε ο Γιάννης Τζουανόπουλος

Μια υπέροχη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν την δική τους μάχη ενάντια στον κορονοϊό, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη μεγάλη συναυλία – Γιορτή των Αποδήμων, που διοργάνωσε και φέτος ο αγαπημένος των Ελλήνων της διασποράς και όχι μόνο, πολυτάλαντος Γιάννης Τζουανόπουλος. Αν και λόγω της πανδημίας, η μεγάλη Γιορτή μεταφέρθηκε αναγκαστικά από το Ξωκλήσι του Αγιάννη Μακρισίων στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα και παρότι, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, αντέδρασε με ανακοίνωση του στην υλοποίηση της μουσικής βραδιάς καλώντας τον κόσμο να απέχει, οι υπέροχες φωνές των σπουδαίων καλλιτεχνών που τίμησαν με την παρουσία τους την περιοχή μας, μάγεψαν τον κόσμο που κατάφερε να παραβρεθεί.

Την είσοδο του χώρου είχαν αποκλείσει δυο φορτηγά του Δήμου στα οποία είχε αναρτηθεί πανό στο οποίο εκφράζονταν η αντίθεση της δημοτικής αρχής ενώ την τήρηση των μέτρων έλεγχε και η Αστυνομία.

«Ίσως κάποιοι δεν νιώθουν τη δύναμη της τέχνης μας. Την τέχνη δεν την πολεμάς. Η τέχνη είναι εκείνη που μας ανυψώνει, μας κάνει περήφανους σαν λαό και μας στήριξε και τώρα» είπε στο καλωσόρισμα του ο Γιάννης Τζουανόπουλος, τονίζοντας ότι είναι «κρίμα κάποιοι να εμποδίζουν μια γιορτή με τέτοια ιστορία». Φανερά συγκινημένος που πίσω από την σκηνή βρίσκεται το Γυμνάσιο όπου φοίτησε και έκανε όνειρα όπως είπε, μίλησε για το αφιέρωμα της φετινής γιορτής στους Έλληνες γιατρούς. «Περάσαμε δύσκολα και περνάμε ακόμα. Στη Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία πέθαναν πολλοί Έλληνες γιατροί της ομογένειας. Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τη σημερινή γιορτή που όλοι εδώ, όλα τα παιδιά έδωσαν την καρδιά και τον καλύτερο τους εαυτό για να τη στήσουν ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Γιατί έτσι πρέπει να τηρήσουμε τους όρους ασφαλείας που το Υπουργείο με εγκύκλιο του μας έχει ενημερώσει. Τα παιδιά στάθηκαν βράχοι…».[/vc_column_text][vc_single_image image=”117656″ img_size=”full”][vc_column_text]Η μελωδική βραδιά ξεκίνησε με την υπέροχη Μαρία Γράμψα που γοήτευσε το κοινό και ακολούθησαν οι 9 Νομά με τον δικό μας Γιώργο Αδαμόπουλο που πραγματικά ξεχώρισε με την υπέροχη φωνή του ερμηνεύοντας το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Γιάννης Τζουανόπουλος για τη Μαρινέλα «Η Ελλάδα φάλτσα ζει».[/vc_column_text][vc_single_image image=”117657″ img_size=”full”][vc_column_text]Aκολούθησε η εκπληκτική Μαρία Σουλτάτου και τη βραδιά έκλεισε σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας γεμάτο λάμψη, ο αγαπημένος Πασχάλης![/vc_column_text][vc_single_image image=”117658″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, κλείνοντας τη συναυλία ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν κάνοντας ειδική μνεία στους συντελεστές της βραδιάς, στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νίκο Κοροβέση για τη στήριξη καθώς και «όλους τους φίλους που αψηφώντας απειλές και φορτηγά, χειροκρότησαν τους ερμηνευτές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!».[/vc_column_text][vc_single_image image=”117659″ img_size=”full”][vc_column_text]Αντίθετος στην υλοποίηση της Γιορτής ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος: «Μην συμμετέχετε, προστατεύστε την υγεία σας»

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της εκδήλωσης εξέφρασε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, με ανάρτησή του στο facebook, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο προστασίας των κατοίκων από την πανδημία και ενόψει της αυξημένης καθόδου των ετεροδημοτών, πήρε την απόφαση να μη διοργανώσει καμία πολιτιστική εκδήλωση καθώς και άλλη δραστηριότητα που συνεπάγεται συγκέντρωση αρκετών πολιτών στον ίδιο χώρο, και πρόσθεσε ότι η επιλογή του χώρου της Γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα έγινε χωρίς ενημέρωση και συγκατάθεση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοπροόδων και χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

«Προκειμένου να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι στην τήρηση των αποφάσεών μας, είμαστε αντίθετοι στην υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στα Κρέστενα. Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας να μην πλαισιώσουν τέτοιες εκδηλώσεις και με τη στάση τους να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους», ανέφερε αναρτήθηκε και σχετικό πανό στην είσοδο του χώρου.[/vc_column_text][vc_single_image image=”117660″ img_size=”full”][vc_single_image image=”117661″ img_size=”full”][vc_single_image image=”117662″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot