FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε το κοινό η Λίμνη των Κύκνων!

Ημερομηνία: 30-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

limnh-ton-kyknon16

Μια μεγάλη παράσταση!! – Περισσότεροι από 2000 θεατές στο Φλόκα

– Χόρεψαν και μαθήτριες των σχολών χορού Εβίτας Κεραμιδά και Αναστασίας Ζούνη – Αγγελακοπούλου

limnh-ton-kyknon6

Ένας μαγικός συνδυασμός, αυτός της κλασσικής μουσικής και του χορού, ξεδιπλώθηκε μπροστά στο ηλειακό κοινό, το βράδυ της Πέμπτης. Το Russian Ballet Theater παρουσίασε το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, «Η Λίμνη των Κύκνων» στο θέατρο Φλόκα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας.

limnh-ton-kyknon2

Και αποδείχθηκε πως το κοινό του νομού είναι εκεί όταν πρέπει να στηρίξει και να χειροκροτήσει μεγάλες παραστάσεις.

limnh-ton-kyknon3

Περισσότεροι από 2000 θεατές παρακολούθησαν το υπέροχο θέαμα και χειροκρότησαν πάμπολλες φορές στη διάρκειά του τους πρωταγωνιστές του βραβευμένου και διάσημου Russian Ballet Theater, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

limnh-ton-kyknon4

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού,  είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο).

limnh-ton-kyknon14

Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

limnh-ton-kyknon1

limnh-ton-kyknon12

Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

limnh-ton-kyknon5

Όμως μια από τις πιο όμορφες εκπλήξεις στην παράσταση αυτή, ήταν η συμμετοχή των ηλειακών σχολών χορού της Εβίτας Κεραμιδά και της Αναστασίας Ζούνη Αγγελακοπούλου, με τις δικές τους μπαλαρίνες.

limnh-ton-kyknon9

Ήταν για πολλά από τα μικρά κορίτσια ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε ίσως πολύ νωρίς δίνοντας ένα κίνητρο για να κυνηγήσουν την επόμενη πρόκληση, να συμμετάσχουν στο δεύτερο μέρος της παράστασης και να γίνουν μέρος του Russian Ballet Theater, να χορέψουν για στη «Λίμνη των Κύκνων» και να κερδίσουν και αυτά τα παιδιά το χειροκρότημα του κοινού.

limnh-ton-kyknon10

Λίγο μετά το φινάλε όπου επίσης βρέθηκαν στη σκηνή, φωτογραφήθηκαν μαζί με τους πρωταγωνιστές που λίγο νωρίτερα βρίσκονταν στην ίδια σκηνή δίπλα τους. Όπως και πολλοί από το κοινό που ένιωσαν την απόλυτη μαγεία και θέλησαν να αγγίξουν και να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους θεούς του κλασσικού χορού.

limnh-ton-kyknon13limnh-ton-kyknon15limnh-ton-kyknon7limnh-ton-kyknon8


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος