FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε η Φιλαρμονική Λεχαινών λίγο πριν την Πρωτοχρονιά!

Ημερομηνία: 31-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Πλημμύρισε από κόσμο μέσα και έξω το ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ για το Christmas Concert

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου – Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λεχαινών «Ορφεύς» ανέβηκε στη σκηνή του Σινέ «Άστρον» στα Λεχαινά με εορταστική διάθεση για μια συναυλία. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, κούρδισε τα όργανά της,  άνοιξε τις παρτιτούρες της και διάσημες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και κάλαντα πλημμύρισαν την αίθουσα του Σινέ «Άστρον» που αποδείχτηκε πολύ μικρή για τον κόσμο που ήρθε να ακούσει ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα και να καμαρώσει τους δικούς του ανθρώπους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στη σκηνή

Μια εκδήλωση άριστα σκηνοθετημένη και προσεγμένη ως την τελευταία της λεπτομέρεια, με το κόκκινο χρώμα των Χριστουγέννων να κυριαρχεί στο χώρο και την ευχάριστη   εικόνα  περισσότερων των 50  προσώπων πάνω και κάτω από τη σκηνή, που η αγάπη τους για την μουσική  αγγίζει τα όρια του πάθους και  η μουσική τους κατάρτιση που αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού, οδήγησαν  σε ένα ακουστικό αποτέλεσμα που κέρδισε το ενδιαφέρον και το ζεστό χειροκρότημα  των ακροατών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα παίζουν μουσικά όργανα

Η καθιερωμένη  Χριστουγεννιάτικη  συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών, αποτελεί εδώ και χρόνια ,ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός για τους πολίτες , έτσι και φέτος με ένα πλούσιο και άκρως εορταστικό πρόγραμμα πρόσφερε ικανοποίηση σε όλους όσους είχαν την τύχη  να συμμετέχουν στην υπέροχα γιορτινή ατμόσφαιρα που πρόσφερε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στη σκηνή, πλήθος και συναυλία

Τη συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ευρυσθένης Χατζηγιάννης,  τραγούδησαν η σοπράνο Στεφανία Συλλαϊδή και ο τενόρος Νίκος Παπακώστας, την ανάγνωση των κειμένων έκανε η Αριάδνη Τσαντήλα, οι  μουσικοί μικροί και μεγάλοι μάγεψαν τους παρευρισκόμενους εισάγοντας τους με μοναδικό τρόπο στο γαλήνιο πνεύμα των ημερών, την εντυπωσιακή διακόσμηση της αίθουσας επιμελήθηκαν η Ιωάννα Καλογεροπούλου, η Φωτεινή Ασημακοπούλου και ο Ιωάννης Μπεσκίνης, ενώ την οργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο αεικίνητος πρόεδρος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής Ανδρέας Μίγκος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 27 άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Την εκδήλωση της Φιλαρμονικής ορόσημο για την πολιτιστική εξέλιξη της περιοχής των Λεχαινών χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας που υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του για την ασύγκριτη υπηρεσία στην υπόθεση της τοπικής  μουσικής παιδείας που προσφέρει η Φιλαρμονική και έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση,  ο πρώην δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και οι βουλευτές κ. Διονύσης Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται ο Andreas Migkos, άτομα στη σκηνή και εσωτερικός χώρος

Θέλουμε βοήθεια για να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να αποδώσουμε το μέγιστο των ικανοτήτων μας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Μίγκος.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι ένας σύλλογος που κλείνει εννέα  δεκαετίες δράσης και συνεχίζει να εκπαιδεύει τα παιδιά του Δήμου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο, με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εντός και  εκτός των ορίων του Δήμου.

Με την πάροδο του χρόνου, και σύμφωνα πάντοτε με τις απαιτήσεις των καιρών, κάνει κινήσεις που της επιτρέπουν  να τολμά, να ονειρεύεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα, που ενθουσιάζουν τους Λεχαινίτες  με την σκέψη πάντοτε στους νέους δημιουργούς, με το παρελθόν ως παρακαταθήκη…

Η βράβευση του Διονύση Χριστόπουλου

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Διονύση Χριστόπουλου ο οποίος ξεκίνησε ως παιδί από τη Φιλαρμονική Λεχαινών,  σπούδασε στην Αθήνα ενώ διετέλεσε μαέστρος της από το 2005 έως το 2011.Τώρα είναι πρώτο τρομπόνι στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Ο Διονύσης Χριστόπουλος ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε μαζί με τα μέλη της Φιλαρμονικής το Oblivion του Astor Piazzolla που το αφιέρωσε στη μνήμη όλων όσων βοήθησαν στην εντυπωσιακά μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών και που περισσότερο απ΄όλα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους στην μουσική και τα βοηθά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος