FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψαν το κοινό οι παιδικές χορωδίες σε Πύργο και Λεχαινά

Ημερομηνία: 21-05-2024 | Συντάκτης:

Από την Σχολή Χορωδιακής Τέχνης Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Πύργου στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την συνεργασία της Ι. Μητρόπολης Ηλείας

Μια εξαιρετική συναυλία με ελεύθερη είσοδο σε δύο διαφορετικούς χώρους, το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας Πύργου και το απόγευμα στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ των Λεχαινών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι παρακολούθησαν την μουσική αυτή εκδήλωση.

Μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν η παιδική χορωδία της Σχολής Χορωδιακής Τέχνης Μονάχου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και της εφηβικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Πύργου που έγινε στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς και του Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του π. Γεωργίου Αναγνωστόπουλου και των μαθητών του Βαγγέλη Παπαγεωργίου στο λαούτο και Ξένου Αικατερίνης στα κρουστά, από το Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση διαφόρων ειδών μουσικής όπως εκκλησιαστικής, παραδοσιακής και λαϊκής από την Ελλάδα, Γερμανία, Μεξικό και Λευκορωσία.

Από την Γερμανική παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Maksim Matsiushenkau,, οι θεατές απόλαυσαν   λαικά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους και από τη Λευκορωσία, τη Γερμανία, το Μεξικό και την Ελλάδα ενώ της παιδικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, Καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια της Μ. Ασίας, Αρτάκη, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, του Πύργου, της Ζαχύνθου, της Κρήτης και της Σμύρνης.

Τέλος από κοινού οι δύο χορωδίες με τις υπέροχες φωνές τους, τραγούδησαν ένα γερμανικό τραγούδι από την όπερα “Χένσελ και Γκρέτελ” και την “Άρνηση” σε στίχους του Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση του Πύργου, παρευρέθηκε και ο δήμαρχος κ. Στάθης Καννής, ο οποίο απόλαυσε την συναυλία και συνεχάρη τους υπεύθυνους και μαέστρους των χορωδιών καθώς και τα ίδια τα παιδιά για την ξεχωριστή αυτή χορωδιακή συναυλία, όπως και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θοδωρής Κόρδας  Στα Λεχαινά  παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και μέλη του Δ.Σ Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ δοθείσης αφορμής ο κ Λέντζας ανέφερε ότι αυτή είναι μια εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ του δήμου και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και όλο το πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος