FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψαν η Συμφωνική Ορχήστρα Μ. Θεοδωράκης και ο μετρ της τζαζ Δ. Βασιλάκης στην εκδήλωση του ΕΒΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 19-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια σπάνια μουσική βραδιά με δύο διαφορετικές μουσικές παλέτες ηχοχρωμάτων, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της περιοχής μας το βράδυ του Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με άψογο τρόπο το Επιμελητήριο Ηλείας με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών δράσεων, με πόλο έλξης τη μουσική και τις καλές πρακτικές σπουδαίων μουσικών γεγονότων για την ενδυνάμωση του τουρισμού».

Στόχος ήταν να αναδείξει το πολιτιστικό κεφάλαιο του νομού και τις τεράστιες προοπτικές που έχει, αποσκοπώντας στην καθιέρωση του Θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και την ανάπτυξη της Πολιτιστικής Οικονομίας στην Ηλεία. Αυτό άλλωστε τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος Β’ καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης αλλά και η Δ.ντρια του 1ου Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πύργου κ. Νιβουρλή, ενώ ακολούθησε ομιλία με θέμα “Δημιουργική και Πολιτιστική Οικονομία” από τον κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μια υπέροχη συναυλία – αφιέρωμα στο τεράστιο κεφάλαιο που έχει αφήσει παρακαταθήκη στον πολιτισμό ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης και στιχουργός, εκτελώντας διαχρονικά τραγούδια του Μίκη, ενώ με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου παρουσίασε ένα ανθολόγιο των επαναστατικών τραγουδιών του που έγιναν σύμβολο αγώνα στο αντιδικτατορικό κίνημα.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της χορωδίας της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πύργου με τον μουσικό του σχολείου κ. Θοδωρή Ρόδόπουλο, που είχε μια υποδειγματική συνεργασία με την ορχήστρα, καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Βιδάλη και τον μαέστρο Ηλία Γκογκίδη.

Ακολούθησε ένα μουσικό αφιέρωμα στον κόσμο της τζαζ, με τον διεθνούς φήμης μουσικό τζαζίστα κ. Δημήτρη Βασιλάκη βραβευμένο σαξοφωνίστα, τραγουδιστή, συνθέτη και Καθηγητή του ΕΚΠΑ. Ο κ. Βιδάλης μάγεψε το κοινό με το σαξόφωνό του, ενώ προηγήθηκε από τον ίδιο επίδειξη μιας ανατρεπτικής συνάντησης της τεχνολογίας και της μουσικής , αναδεικνύοντας πως οι πρωτοποριακές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης αυτοσχεδιάζουν Τζαζ!

Περισσότερες λεπτομέρειες και ρεπορτάζ στο φύλλο της της Πρωινής την Δευτέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot