FOLLOW US: facebook twitter

Μαγευτικό “Ταξίδι στην Αρχαιότητα” για μικρούς και μεγάλους

Ημερομηνία: 09-07-2023 | Συντάκτης:

– Επιτυχημένη η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ Π.Ε. Ηλείας

– Τα παιδιά και τους γονείς τους, καλωσόρισε στην Ολυμπία και στην δράση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλος 


   Ένα μαγευτικό «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» έκαναν μικροί και μεγάλοι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ της Π.Ε. Ηλείας, συμμετέχοντας σε μια διασκεδαστική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ.

   «Αφετηρία» του ταξιδιού ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους 80 περίπου ωφελούμενους (παιδιά και τους γονείς τους) από όλη την Ηλεία, ευχόμενος να απολαύσουν την ξεχωριστή δράση του προγράμματος, το οποίο – όπως εξήγησε – εκτός από τον κοινωνικό χαρακτήρα, μέσα από τα συνοδευτικά μέτρα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν, αλλά και στους γονείς να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες ενημερωτικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις.

Τόνισε μάλιστα πως η μεγάλη ανταπόκρισή και συμμετοχή όλων, είναι αυτή που δίνει αξία σε κάθε τι που σχεδιάζεται, μη παραλείποντας να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τα υπηρεσιακά στελέχη της ΠΕ Ηλείας και της ΠΔΕ συνολικά για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν για το πρόγραμμα.

   Με το καλωσόρισμα και της Υπεύθυνης Υλοποίησης του Έργου ΤΕΒΑ για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας Αλεξάνδρας Στασινούλια, δόθηκε και το έναυσμα για την έναρξη των δράσεων.

Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ.Γιαννόπουλο για την υποστήριξη κάθε δράσης του Έργου, την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ηλείας κα Κόλλια για τη συνεργασία στην υλοποίηση της δράσης, τους ξεναγούς, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την συνδρομή του.

«Ταξιδιώτες» στον χρόνο και στην Αρχαιότητα

  Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό «ταξίδι» που ακολούθησε, τα παιδιά – αλλά και οι γονείς τους – επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και έγιναν για λίγο δρομείς μέσα στο Αρχαίο Στάδιο, ενώ ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους κατά την ξενάγησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

   Στις δραστηριότητες τους τα παιδιά γνώρισαν ποια είναι και πως παίζονταν τα αρχαία παιχνίδια, έφτιαξαν τα δικά τους αγγεία με πηλό στο βιωματικό εργαστήριο που ακολούθησε, ενώ η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια πραγματικά ευωδιαστή επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο, στον οποίο πια θα μεγαλώνει και η ελιά που φύτεψαν όλα τα παιδιά μαζί.

   Η δράση «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος