FOLLOW US: facebook twitter

Μαγευτική χορωδιακή βραδιά στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 22-12-2023 | Συντάκτης:

Με τη συμμετοχή της ανδρικής χορωδίας Ορφέα Πατρών και του μικτού φωνητικού συνόλου Coro Avan

Μια εξαιρετική χορωδιακή βραδιά  με υπέροχα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και παραδοσιακά, με τη συμμετοχή της ανδρικής χορωδίας Ορφέα Πατρών και του μικτού φωνητικού συνόλου Coro Avan, απόλαυσαν οι φίλοι της μουσικής το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Απόλλων. 

Τη μουσική βραδιά διοργάνωσαν ο μουσικός σύλλογος «Ορφεύς»-Ελληνικό Ωδείο, παράρτημα Πύργου και η Μικτή Χορωδία Πύργου. Η ανδρική χορωδία με την διεύθυνση του Φίλιππου Παπαδόπουλου ερμήνευσε τα τραγούδια: «Κυνηγοί (Richter), της εκκλησιάς τα μονοπάτια (Λαυράγκας), «Μια μόνο ποθώ και λατρεύω (άγνωστος), Πέρα στους πέρα κάμπους (παραδοσιακό) και τη Γοργόνα (Μ. Λοΐζου).

Από την πλευρά του, το Μικτό Φωνητικό σύνολο ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας  όπως το «Μενεξέδες και ζουμπούλια» καθώς και έντεχνα τραγούδια Ελλήνων συνθετών, Θεοδωράκη, Πλέσσα και Σαββόπουλο καθώς και ξένα τραγούδια παραδοσιακά.  Με τη σύμπραξη των δύο συνόλων ακούστηκαν: Οι νεράιδες (Λαμπελέτ-Πολέμη) και Καληνύφτα (παραδοσιακό Κάτω Ιταλίας)

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Χριστόπουλος παρουσίασε το ιστορικό του μουσικού ομίλου που κλείνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούν χορωδιακές βραδιές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, που υπάρχει σύλλογος με το όνομα «Ορφεύς». Επιθυμία του Διοικητικού συμβουλίου του ομίλου ήταν ο πρώτος σταθμός να είναι ο Πύργος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot