FOLLOW US: facebook twitter

Μαχητικά για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη και στην συγκέντρωση της Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 06-06-2024 | Συντάκτης:

Με την αισιοδοξία ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών το ΚΚΕ θα βγει πιο δυνατό από τις κάλπες, δυναμώνοντας ταυτόχρονα και την θέση του λαού την επόμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Νίκη Χρονοπούλου και Κατερίνα Δεμέτη.

Για να μην δοθεί καμιά έγκριση

να συνεχιστούν ακριβώς τα ίδια!

“Στις 9 του Ιούνη, υπάρχει μόνο μία επιλογή για το λαό και τη νεολαία, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!”, σημείωσε εισαγωγικά η Νίκη Χρονοπούλου, προσθέτοντας:

Για να πάρει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύστημά τους μήνυμα ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι.

Για να μη δοθεί καμία έγκριση να συνεχίσουν την δίχως τέλος κι έλεος επίθεση τους, που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Γιατί διαφορετικά, θα τους δοθεί μήνυμα: συνεχίστε από κει που το αφήσατε.

Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας, αντάξια συνέχεια των αγώνων που οργανώθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σπόρος για τους επόμενους, ακόμα πιο μαζικούς κι αποφασισμένους αγώνες που έρχονται.

Ο λαός πρέπει να  κόψει τη φόρα της κυβέρνησης, να την κοντύνει και να αποδυναμώσει την ίδια στιγμή και τα σενάρια περί προοδευτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αυτών δηλαδή που έφεραν ορμητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Στάθηκε στην πείρα που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι και ο λαός, στους αγώνες, πανελλαδικά αλλά και στο νομό προσθέτοντας, μεταξύ άλλων:

“Ήταν ο λαός και η νεολαία που κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έζησε η Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια έδειξε την δύναμή του, δεν παραδόθηκε στις φλόγες και τις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε την περιουσία του, τη ζωή του, τα παιδιά του. Ήταν οι εργάτες της περιοχής που με τα συνδικάτα τους, βρέθηκαν στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης, από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες που δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας”.

Αναφέρθηκε στον διαχρονικά αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της (στην Ελλάδα της ΝΔ σήμερα) που υλοποιούν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της αλλά και τα κόμματα που τη στηρίζουν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελ. Λύση κ.α.) και σε σχέση και με τον “χορό εκατομμυρίων” και αναφορών ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

“Δίνουν τα ρέστα τους σε μια νέα «λασπομαχία» για το «πόθεν» του πλούτου του Κασσελάκη. Η σύμπλευση τους, όμως, δεν κρύβεται με τίποτα!”.

Απευθύνοντας και κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ από όλους όσοι σήμερα προβληματίζονται, τόνισε την ανάγκη να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του κόμματος και κατέληξε:

“Πάμε, λοιπόν, στις λίγες μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω – κάτω.

Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ  ακόμα πιο πολύ ενάντια σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα! Ρίχνουμε κόκκινο στην νύχτα που μας ετοιμάζουν! Για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, του κόσμου που βγήκαν στους δρόμους. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή.

Για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουμε!”.

Μήνυμα απ’ την πατρίδα του κομμουνιστή – ήρωα Ν. Μπελογιάννη

Εσείς που καυχιέστε πως εδώ είδε το φως ο κομμουνιστής ήρωας Νίκος Μπελογιάννης και που ο Κώστας Βάρναλης σας αποκάλεσε στα Απομνημονεύματά του «τετραπέρατους, αλέγρους, ανοιχτόκαρδους, προοδευτικούς και φιλόξενους», και ανατριχιάσατε όταν πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καπηλευτεί τον αγώνα του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο», επειδή τάχα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάστηκε το Μουσείο στη μνήμη του, αποσιωπώντας πως ο Μπελογιάννης, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις ”αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του, ο ίδιος που στην προχθεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τα εκατομμύρια δολάρια, που διαθέτει στους λογαριασμούς του (!)”, σημείωσε εισαγωγικά η Κατερίνα Δεμέτη, τονίζοντας με ένα κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ:

“Κι Εσείς, που ζείτε κι εργάζεστε εδώ, ερχόμενοι από την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλες γειτονικές ή και πιο μακρινές χώρες,  φέρνοντας τη δική σας πολιτισμική παράδοση, και που βιώνετε μαζί με τους ντόπιους τα ίδια καθημερινά προβλήματα.

Όλοι Εσείς, που ασφυκτιάτε κάτω από τις νέες εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Κι Εσείς που παλεύετε με τον ήλιο, τη βροχή, την ξηρασία, τις φωτιές, το δάκο, και δεν ξεριζώσατε τα αμπέλια και τα λιοστάσια σας για να τα κάνετε πισίνες και ξενοδοχεία.

Όλοι Εσείς, μην βλέπετε μόνο το Δέντρο. Σήμερα σας καλώ να δούμε το Δάσος”.

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την στηρίζουν και καταλήγοντας, υπογράμμισε:

“Το ΚΚΕ είναι το µοναδικό κόµµα που µε ευθύνη προειδοποίησε για όλα τα μέτρα, τα οποία θα έρχονταν για εμάς χωρίς εμάς. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας στέλνουμε κατάλληλο μήνυμα! .

Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης.

Ο συμπατριώτης μου ποιητής Ανδρέας Κάλβος, στην ωδή «Εις Σάμον», έγραψε:

«Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Και ο δικός σας Νίκος Μπελογιάννης: «αντλούμε απέραντες και ανεξάντλητες δυνάμεις από την πίστη μας στο Κόμμα και τη Νίκη».

ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τόλμη, αρετή και πίστη στη Νίκη» !”.

Στο Μουσείο Μπελογιάννη

Νωρίτερα από την συγκέντρωση αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, από κοινού με τις δύο υποψήφιες ευρωβουλευτές, επισκέφθηκε το Μουσείο «Μπελογιάννη». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος