FOLLOW US: facebook twitter

Μάχη με τον χρόνο για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ-Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής τους

Ημερομηνία: 17-06-2022 | Συντάκτης:

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



«Αγώνα δρόμου» κάνουν καθημερινά οι φορείς υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ, αφού η ετεροχρονισμένη έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έχει συμπιέσει τα χρονικά περιθώρια.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλυθεί και ήδη αρκετοί παραγωγοί έσπευσαν υποβάλουν την αίτησή τους για να λάβουν και την επιδότηση το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις τόσο στην Ηλεία όσο και πανελλαδικά δείχνουν πως τη δεδομένη στιγμή έχει υποβληθεί το 50% των αιτήσεων και εκφράζεται αμφιβολία για το αν είναι εφικτό να προλάβουν όλοι ως τις 30 Ιουνίου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών, Άλκης Κωνσταντόπουλος, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να υποβληθούν εγκαίρως όλες οι αιτήσεις παρότι το φετινό χρονικό περιθώριο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Είμαστε πολύ πιεσμένοι χρονικά και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί η διαδικασία φέτος είναι πιο χρονοβόρα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο από κανέναν παραγωγό. Η εικόνα που έχουμε για την Ηλεία είναι ότι έχει υποβληθεί το 50% των αιτήσεων, αλλά άλλες περιοχές της χώρας μάλλον είναι πιο πίσω. Για αυτό και έχουν αρχίσει να διατυπώνονται αιτήματα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της προθεσμίας, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση, αλλά ελπίζω ότι η πολιτεία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για τον αγροτικό κόσμο», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος