FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: «Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί»

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον Αθήνα 9,84

Αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται εκπτώσεις στα εθνικά θέματα. Η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί τη λογική του εφησυχασμού προσπαθώντας να μας πείσει ότι η διπλωματική πολιτική του πρωθυπουργού αποδίδει καρπούς. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βελτίωση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, η οποία μάλιστα συνεχίζει να προκαλεί αμφισβητώντας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τις πάγιες εθνικές θέσεις μας, προχωρώντας μέχρι και σε κινήσεις που προσβάλουν τη θρησκευτική μας συνείδηση και αναφέρομαι στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, στο ίδιο μοντέλο με την Αγία Σοφία. 

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε:

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ήταν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παραδεχθεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο.

Άλλωστε, το αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας αυτομάτως καταρρίπτεται, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώνεται ενώ στην Ελλάδα αυξάνεται έχοντας φτάσει να είναι τριπλάσιος σε σχέση με την ευρωζώνη.

Όλα αυτά οι πολίτες τα βίωσαν ακόμα περισσότερο κατά την περίοδο του Πάσχα. Συνεπώς, εδώ κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Είτε κάποιοι αισχροκερδούν με την ανοχή της κυβέρνησης, είτε η κυβέρνηση δεν έχει τους μηχανισμούς και τη βούληση να ελέγξει και να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Την ώρα που ο κ. Σκρέκας εκστόμιζε παχιά λόγια στη Βουλή, οι πολίτες έμεναν ανυπεράσπιστοι στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Αντί λοιπόν τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν δηλώσεις, καλό θα ήταν να ακούσουν και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ένα μέτρο το οποίο εφαρμόστηκε σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Πολωνία και η Κύπρος και οδήγησε άμεσα σε μείωση των τιμών. Το ΠΑΣΟΚ ζητά μια ισχυρή αρχή καταναλωτή η οποία θα μπορεί να επεμβαίνει στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και επιτέλους να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με την επαναφορά του ΕΚΑΣ, αφού προσπαθούν να επιβιώσουν με 300 ευρώ τον μήνα.

Αναφερόμενος στη χορήγηση της Golden Visa ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει από την αρχή το πρόβλημα που υπάρχει στις υψηλές τιμές κατοικιών ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Golden Visa δυσχεραίνει τη κατάσταση, αφού οι αγοραστές νοικιάζουν τα ακίνητα με τη μορφή βραχυχρόνιας μίσθωσης, γεγονός που οδηγεί σε εκτίναξη τα ενοίκια, τα οποία στην Αττική έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα σε 1 χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ζητούσε την κατάργηση της Golden Visa, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ζήτησε και πέτυχε να μην μπορούν οι αγοραστές ακινήτων με Golden Visa, να τα εκμισθώνουν με τη μορφή Airbnb.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλες χώρες όπως η κοινωνική κατοικία, η παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες για την ανακαίνιση ακινήτων και τη διάθεση τους προς ενοικίαση με χαμηλές τιμές. Στο Δήμο Αθηναίων μόνο υπάρχουν πάνω από 150.000 κλειστά ακίνητα. Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος