FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Μπαλαούρας: Με αφορμή το θέμα Πολάκη, ο κύριος στόχος είναι η ενότητα και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:

Πάρα πολλοί σύντροφοι/σσες μου τηλεφώνησαν ανήσυχοι για το  θέμα Πολάκη, είτε ως στέλεχος του κόμματος είτε ως μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας. Για το τελευταίο τους ενημέρωσα, όπως και σε ραδιόφωνα, ότι μετά την ανακήρυξη μου ως υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία παραιτήθηκα γιατί, όπως έγραψα στην Επιτροπή «Παρά το γεγονός ότι τα σχετικά ντοκουμέντα και οι αποφάσεις του Κόμματος δεν προβλέπουν ασυμβίβαστο, αποφάσισα, όχι χωρίς δισταγμό λόγω του σημαντικού έργου που επιτελούμε, να παραιτηθώ από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο κύριος λόγος είναι ότι μπορεί να σχολιαστώ από διάφορες πλευρές για την παρουσία μου στην Επιτροπή σε προεκλογική περίοδο, που πιθανόν να βλάψει το Κόμμα…».

  Επομένως, δε θα μπορέσω να συμβάλλω σε συνθέσεις, όπως και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις, προφανώς όχι τόσο σημαντική όπως η συγκεκριμένη.  

Ο Παύλος πολλές φορές, ενώ αναδείκνυε σωστά θέματα, ο τρόπος που το έκανε δημιουργούσε προβλήματα (και εσωκομματικά), χωρίς να έχουν παρέμβει τα αρμόδια όργανα….

Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που του είχα μιλήσει αυστηρά αμέσως μετά την ήττα μας στις Ευρωεκλογές. Άλλοι σιωπούσαν…

Στην προτελευταία ανάρτηση του έδρασε ως παράγοντας και προκάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία έδωσε τροφή στους αντιπάλους μας, σε θέματα που είχε παρουσιάσει ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συλλογική δράση του Κόμματος είναι το πρωτεύον και σημαντικό

  Η ανάδειξη των παραβατικών πρωτοβουλιών κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών προσώπων, που προσβάλλουν και θίγουν το κοινό «περί δικαίου αίσθημα», που κάνουν πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και κάνουν κόσκινο το «κράτος δικαίου», δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου, αλλά πρέπει να εντάσσεται στο σχεδιασμό του Κόμματος, που οφείλει να τις αξιοποιεί για να συμβάλλει και στη πυροδότηση μαζικών κοινωνικών διεκδικήσεων.

Αν και οι νεοδημοκράτες έχουν πολύ πει χειρότερα από ότι ο Πολάκης, όπως ο Μητσοτάκης για «συμμορία» αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis και ο Αδ. Γεωργιάδης που καλούσε για καταδίκη Τουλουπάκη η ΝΔ χρησιμοποιώντας ως υπερόπλο την μονοφωνία των ΜΜΕ, καταφέρνει να μας το επιστρέφει ως μπούμερανγκ!

  Άρα για εμένα ο κύριος στόχος είναι η ενότητα και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προς αυτό δεν περισσεύει κανείς….Αρκεί ο Παύλος να δώσει σαφή δείγματα συμπόρευσης… 

Στην αναμπουμπούλα ο εισαγγελέας χαίρεται…

 Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για την πολιτική ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook. Πρόκειται για ακραία αντιδημοκρατική και προκλητική πράξη, που δείχνει για μια ακόμη φορά, το βαθμό διείσδυσης του βαθέος δεξιού κράτους στη Δικαιοσύνη, την ίδια ώρα που η ηγεσία της κλείνει τα μάτια σε υποθέσεις κορυφαίας εθνικής σημασίας όπως οι υποκλοπές των επικοινωνιών της μισής κυβέρνησης, πολιτικών αντιπάλων και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος