FOLLOW US: facebook twitter

Mε τη… μάνικα παρά πόδα

Ημερομηνία: 13-08-2024 | Συντάκτης:

Συσκέψεις συντονισμού Πολιτικής Προστασίας χθες στο Διοικητήριο ΠΕ Ηλείας στον Πύργο

– Προσέχουμε και είμαστε σε επιφυλακή, δεν επιτρέπεται αμέλεια ή αβλεψία, τόνισε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης

-Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε ό,τι χρειαστεί στο έργο της Πυροσβεστικής, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης

Συσκέψεις συντονισμού Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκαν χθες (12 Αυγούστου 2024) στην Ηλεία, όπως και στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας της Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια των οδηγιών που έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, στην οποία προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν την αντιπυρική ετοιμότητα και τονίστηκε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, σε απόλυτη συνεργασία με την Πυροσβεστική και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να υπάρχει άμεσος συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων παρέθεσαν τα απαραίτητα στοιχεία και τις αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την αποτροπή ενεργειών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πηγές δυσάρεστων συμβάντων. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το ισχύει ως προς τις απαγορεύσεις και τους  περιορισμούς κυκλοφορίες, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών και της άμεσης επέμβασης μόλις προκύψει περιστατικό.

Ετοιμότητα και επιφυλακή

Ο κ. Κοροβέσης επισήμανε ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να ενεργούν άμεσα όταν διαπιστώνουν κίνδυνο πυρκαγιάς, σε μια προσπάθεια να καταστέλλονται τυχόν συμβάντα πριν λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εφαρμόζει ότι προβλέπεται από τον κανονισμό και τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο κατά τις ημέρες με παρατεταμένη ξηρασία και δυνατούς ανέμους είναι απαραίτητη η επιπλέον επαγρύπνηση στην οποία η συνδρομή όλων των πολιτών είναι σημαντική, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καταστολή.

«Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηλείας είναι σε άμεση ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε ό,τι χρειαστεί στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, όπως κάναμε ήδη στα μέτωπα που εκδηλώθηκαν σήμερα (σ.σ.) στον δήμο Πύργου. Λειτουργούμε στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας, παρακολουθούμε την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς για παν ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Κοροβέσης.

Σε ανάρτησή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους επιφυλακής και αποφυγής εργασιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

«Προσέχουμε και είμαστε σε επιφυλακή. Αποφεύγουμε εργασίες και ασχολίες που εμπεριέχουν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών. Οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Για να μην έχουμε φωτιές και να αποφύγουμε καταστροφές, δεν επιτρέπεται καμία αμέλεια ή αβλεψία. Ενημερώστε άμεσα την Πυροσβεστική για οποιοδήποτε συμβάν. Όλοι μαζί προστατεύουμε τον τόπο μας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot