FOLLOW US: facebook twitter

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Αφιερωμένο στα μοναστήρια της Ηλείας το Ημερολόγιο 2024

Ημερομηνία: 19-12-2023 | Συντάκτης:

Στα μοναστήρια της Ηλείας, πολύτιμα μνημεία της Χριστιανοσύνης αλλά και του έθνους μας, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου για τη χρονιά 2024 που θα κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας. «Φως μεν μοναχοίς άγγελοι, φως δε πάντων ανθρώπων μοναχική πολιτεία»

Σε ότι αφορά τα μοναστήρια της Ηλείας, τα περισσότερα πολύ παλιά , από τα χρόνια του Βυζαντίου με πλούσια εικονογράφηση και εξαιρετικές αγιογραφίες σώζονται σε καλή κατάσταση. Άλλα έχουν μετατραπεί σε προσκυνήματα, ησυχαστήρια ή φιλανθρωπικά ιδρύματα. Κάποια έχουν μεγάλη αρχαιολογική αξία. Τα περισσότερα έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Χτισμένα σε θαυμάσιες τοποθεσίες έλκουν τους προσκυνητές που ευχόμαστε να γίνουν περισσότεροι και να συμβάλλουμε με την έκδοση αυτή στην περαιτέρω γνωριμία και αναγνώρισή τους.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, ανέφερε ότι το Ημερολόγιο 2024 του ΛΕΠ θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών και ευελπιστεί όλοι οι φίλοι του Λυκείου να υποστηρίξουν και φέτος το έργο του.  Να σημειώσουμε βεβαίως τα Ημερολόγια που εκδίδει κάθε χρόνο το ΛΕΠ είναι πάντα πολύ ξεχωριστά, με ειδικά αφιερώματα, πλούσιο φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό και υψηλής αισθητικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος