FOLLOW US: facebook twitter

Λυρική βραδιά με τη Χορωδία Μυρτουντίων αύριο Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο «Απόλλων» στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 11-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Η εξαιρετική Χορωδία Μυρτουντίων, θα εμφανιστεί σε μια «Λυρική βραδιά» στο Θέατρο «Απόλλων»  Πύργου, αυριο Σάββατο στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα (χορωδιακά, Soli και Duetti) από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της μουσικολόγου Λένας Σουρμελή.

Είναι μια ακόμα, στην σειρά των επιτυχημένων παρουσιάσεων, ποιοτική εκδήλωση που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας, για την υποδοχή της νέας χρονιάς.

Προσκεκλημένη Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων είναι η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου, ερμηνεύει επίσης ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η πιανίστα Olena Fedko.

Στo πρόγραμμά της θα ακουστούν γνωστά έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes,  F. Lehar κ.α.

Η χορωδία  πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε  στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και προ ημερών στο Πολυχώρο δραστηριοτήτων Αμαλιάδας.

Η Χορωδία Μυρτουντίων που φέτος κλείνει 10ετία από την επαναλειτουργία της, έχει υπηρετήσει με αγάπη, συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι. Επίσης πολλές οι συμμετοχές της σε μεγάλες διοργανώσεις όπως η εμφάνιση της στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στη συναυλία «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη», έλαβε μέρος  στο 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην παράσταση «Κάτι Ελλάδες» μια αναφορά στο πολιτικό και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, με την συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Ηχότροπον», τριών χορωδιών, δύο τραγουδιστών και την φιλική συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών τον Νοέμβριο του  2015, ενώ τον Σεπτέμβριο του  2016 η Χορωδία Μυρτουντίων,  σε συνεργασία με τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας και το International Opera Studio Πάτρας συμμετείχε στο πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος