FOLLOW US: facebook twitter

Lockdown: Το σχέδιο για τα σχολεία

Ημερομηνία: 18-03-2021 | Συντάκτης:
– Την Παρασκευή η συνεδρίαση των ειδικών για άρση lockdown
– Στο τραπέζι σχέδιο για επαναλειτουργία των σχολείων

Σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown για τη διασπορά του κορονοϊού ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο αφορά και τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια τον Απρίλιο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές που δίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιτροπή των ειδικών παραμένει προς το παρόν επιφυλακτική καθώς πρώτα θα πρέπει να εξεταστούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, με δεδομένο ότι η παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Γώγος: Τον Απρίλιο να ανοίξουν τα Λύκεια

Άνοιγμα των Λυκείων και μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων εντός του Απριλίου προτείνει το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος. «Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, μέσα στον Απρίλιο πιστεύω, για όλες τις βαθμίδες θα θέλαμε, αλλά πρέπει να ανοίξουμε από το Λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα πανεπιστήμια» επισήμανε  ο καθηγητής.

Στις 26 Μαρτίου οι εισηγήσεις της Επιτροπής

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων μετά από τις 29 Μαρτίου, επισήμανε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ.Αγγελος Συρίγος. Η Επιτροπή, θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της, στις 26 Μαρτίου ενώ όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, αυτά θα παραμείνουν στην τηλεκπαίδευση μέχρι αρχές Ιουνίου. Το μόνο που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο, μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις.

Όλα τα σχολεία μαζί

Για το πλάνο της κυβέρνησης στο άνοιγμα των σχολείων ο υφυπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών είναι όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα ανοίξουν, όχι μόνο τα σχολεία αλλά και τα υπόλοιπα, όπως λιανεμπόριο και εστίαση.

Σημείωσε ακόμα ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά με την λογική να ανοίξουν τα δημοτικά μαζί με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Επανέλαβε ωστόσο, ότι μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, και πως στις 26 Μαρτίου η Επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος