FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στο αεροδρόμιο Επιταλίου – Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης βασικών υποδομών

Ημερομηνία: 30-08-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”58695″ img_size=”full”][vc_column_text]Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες επισκευής και συντήρησης των κτιριακών και ηλεκτρολογικών-μηχανικών εγκαταστάσεων, καθώς και η αποκατάσταση της περίφραξης στο αεροδρόμιο του Επιταλίου, έργο αρχικού προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.

Προχθές υπεγράφη σύμβαση της ΠΕ Ηλείας με την ανάδοχο εταιρεία («ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ») με μέση τεκμαρτή έκπτωση 51,52%,  ύστερα και από την εγκριτική απόφαση Κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού από την αναθέτουσα Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ως κρατικού αερολιμένα, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή του από την Περιέφερεια Δυτικής Ελλάδας.

Το αίτημα στον κ. Σπίρτζη είχε καταθέσει ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, προκειμένου το αερολιμένας Επιταλίου να βγει από την αχρησία και να αποτελέσει «όπλο» ανάπτυξης και θωράκισης του νομού.

Πριν από μερικούς μήνες εγινε αυτοψία από κλιμάκτιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στον αερολιμένα, για αυτό και η ΠΕ Ηλείας προχώρησε ήδη τις διαδικασίες για τη στοιχειώδη βελτίωση των βασικών υποδομών.

Καθοριστικός συντελεστής στο εγχείρημα αναβάθμισης του αεροδρομίου Επιταλίου είναι η Αερολέσχη Πύργου, καθώς  θα αναλάβει τη λειτουργία και τη διαχείριση του αερολιμένα μετά την κατάθεση για αδειοδότηση του αεροδρομίου ως πεδίου προσγείωσης ελαφρών σκαφών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot