FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 12-08-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”78227″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ποιες αλλαγές προβλέπονται στο έργο ύψους 573.000 ευρώ από τον δήμο Πύργου

Σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές του αθλητικού κέντρου Αγίας Βαρβάρας δρομολογεί ο δήμος Πύργου, προκειμένου να βελτιώσει αισθητικά και λειτουργικά τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 573.000 ευρώ και προβλέπει ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρέμματα.

Αρχικά θα γίνει καθαίρεση της περιμετρικής περίφραξης και ένταξη της περιμετρικής κίνησης, μέσω της ενιαίας ανάπλασης του χώρου και θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακεςοδηγών για ΑμεΑ κίτρινου χρώματοςστο τμήμα του υπάρχοντος πεζοδρομίου περιμετρικά της περίφραξης. Παράλληλα, θα καταργηθεί τα ένα από τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης, το οποίο χωροθετείται στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπλασης, και στη θέση του θα διαμορφωθεί μια νέα ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τετρ. μέτρων περίπου. Ο νέος χώροςπρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει την φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Επιπλέον εντός του παραπάνω χώρου, προβλέπεται να κατασκευαστούν καθιστικά από εμφανές σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, στα οποία στις οριζόντιες επιφάνειές τους θα τοποθετηθούν τάβλες σύνθετου ξύλου για χρήσηκαθιστικών.

Ιδίου τύπου καθιστικά θα κατασκευαστούν και εντός του υφιστάμενου χώρου πρασίνου. Στους νέους χώρους, ο χώρος περιπάτου από τον χώρο πρασίνου θα διαχωρίζεται με την τοποθέτηση ντεκ σε γαλβανισμένη βάση ως υπαίθριο δομικό στοιχείο οριοθέτησης των επιφανειών και σε όλο τον μελλοντικό χώρο πρασίνου θα τοποθετηθεί φυτική γη.

Βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ

Επίσης, θα κατασκευαστούν τρία νέα παρτέρια εσωτερικά της υφιστάμενης περίφραξης επί της οδού Γιαννιτσών, στα οποία θα τοποθετηθούν φυτική γη και δέντρα σκίασης σε συνδυασμό με καλλωπιστικά φυτά. Επιπλέον, στο μεγαλύτερο εκ των τριών παρτεριών που πρόκειται να κατασκευαστούν, θα τοποθετηθούν παγκάκια. Και θα γίνει καθαίρεση του υφιστάμενου δαπέδου και των υπολοίπων υλικών επίστρωσης στην είσοδο του αθλητικού κέντρου ώστε να καταργηθεί η ανισόπεδη στάθμη και να υλοποιηθεί η προσπέλαση και η προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ. Στην ίδια θέση θα κατασκευαστεί και μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Η μελέτη προβλέπει την ενοποίηση των διαδρόμων κυκλοφορίας και συγκέντρωσης κοινού, και επίστρωση των επιφανειών τους με κυβόλιθο τύπου καλντερίμι (επιφάνεια ήπιας αναγλυφότητας), επένδυση της υφιστάμενης κλίμακας από σκαλοπάτια Καβάλας χρώματος γκρι, πάχους 2-3εκ. η οποία χωροθετείται πλησίον των γηπέδων τένις και οδηγεί στο υψηλότερο επίπεδο του χώρου. Επίσης με το ίδιο υλικό θα επενδυθεί η νέα κλίμακα πλάτους τεσσάρων μέτρων, που θα κατασκευαστεί επί της οδού Γιαννιτσών και θα οδηγεί στον υφιστάμενο χώρο πρασίνου.

Επίσης προβλέπεται η κατασκευή χώρου υπαίθριου καθιστικού από εμφανές οπλισμένο σκυροδέμα κατηγορίας C16/20, όπως επίσης και διαμόρφωση υπερκείμενης πέργκολας – καθιστικού από ξύλο ιρόκο, στον άξονα περιπάτου που ενώνει το αθλητικό κέντρο με την κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Όλες ο αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα και όλα τα συνθετικά δάπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση και θα παραδοθούν γραμμογραφημένα και στην χρωματική αποτύπωση της μελέτης. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις). Στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης  και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη ύψους 4μμ όπως έχουν εγκριθεί από την Γ.Γ.Α. Επιπλέον στην περίφραξη των γηπέδων αντισφαίρισης θα τοποθετηθεί πράσινο αντιανεμικό φιλέ.[/vc_column_text][vc_single_image image=”92456″ img_size=”full”][vc_column_text]Παιδική χαρά στη β’ φάση

Παράλληλα, προβλέπεται κατασκευή περίφραξης, περιμετρικά του χώρου όπου θα τοποθετηθεί μελλοντικά παιδική χαρά. Θα καθαιρεθούν όλα τα κατακόρυφα δομικά στοιχεία της υπάρχουσας περίφραξης επί της οδού Ρήγα Φεραίου και σε συνέχεια του εναπομείναντος τοιχίου ύψους 40 εκ. περίπου, θα κατασκευαστεί νέο τοιχίο ιδίου ύψους, το οποίο θα καταλήγει στο χώρο των κερκίδων των γηπέδων τένις. Επί του συνολικού τοιχίου θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από ανοξείδωτοχάλυβα ύψους 1,0 μέτρου.

Στον χώρο των γηπέδων μπάσκετ, στο βόρειο τμήμα, θα τοποθετηθεί επίσης μία κερκίδα της ίδιας μορφολογικής δομής, όπως στα γήπεδα αντισφαίρισης αλλά χωρίς την εργασία κατασκευής της θεμελίωσης διότι υπάρχουν οι υποδομές. Οι οριζόντιες επιφάνειες των κερκίδων καλαθοσφαίριση θα επικαλυφθούν με τάβλες σύνθετου ξύλου WPC, πλην της τελευταίας όπου θα τοποθετηθούν πλαστικά καθίσματα όπως των κερκίδων αντισφαίρισης. Η μελέτη προβλέπει και την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού και λυόμενου εξοπλισμού στα δύο γήπεδα μπάσκετ και στα δύο γήπεδα τένις, καθώς και δέκα διάτρητους μεταλλικούς κάδους μικροαπορριμμάτων.

Επιπλέον , θα τοποθετηθούν και έξι υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο νότιο τμήμα του αθλητικού κέντρου, μια μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων 5 θέσεων, στο νότια τμήμα των γηπέδων τένις. Στόχος είναι επίσης να χρωματιστούν όλα τα εμφανή δομικά στοιχεία που έχουν δεχθεί βανδαλισμούς. Ενισχυτικές παρεμβάσεις προβλέπονται και στον φωτισμό με προβολείς LED.

Το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και προσφορές υποβάλλονται ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αποσφράγιση θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Το έργο θα υλοποιηθεί σε εννέα μήνα από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot