FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στην επαρχιακή Οδό Πύργου-Κατακόλου

Ημερομηνία: 17-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66956″ img_size=”full”][vc_column_text]Προς έναρξη εργασιών οδεύει ως το τέλος του έτους (ή και εντός φθινοπώρου) το έργο της βελτίωσης της προσβασιμότητας στην επαρχιακή οδό Πύργου-Κατακόλου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Το έργο είναι χωρισμένο σε δύο υποέργα από τη σιδηροδρομική γραμμή του Πύργου έως την είσοδο του Αγίου Ιωάννη, προϋπολογισμού 3,75 εκατ. ευρώ, και από τον Άγιο Ιωάννη έως τη διασταύρωση του Αγίου Ανδρέα στο Κατάκολο, προϋπολογισμού 1,47 εκατ. ευρώ.

Για το δεύτερο τμήμα απομένει πλέον η υπογραφή του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Οριστικός ανάδοχος, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας αναδείχθηκε η εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με έκπτωση 55,29% στην οικονομική της προσφορά, δηλαδή 627.426 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Όσον αφορά το δεύτερο τμήμα, στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά επτά εταιρείες και κοινοπραξίες. Προσωρινός ανάδοχος έχει αναδειχθεί η κατασκευαστική εταιρεία «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ» με έκπτωση 51,27% στην οικονομική της προσφορά, δηλαδή 1,47 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι μελέτες, στο τμήμα Πύργος-Άγιος Ιωάννης, μήκους 6,2 χιλιομέτρων στο υφιστάμενο οδόστρωμα εύρους 13,5μ. προτείνεται η διάταξη ζώνης πλάτους 2,50μ αξονικά με διαγράμμιση αποκλεισμού μεταξύ των αντίθετων διερχόμενων ρευμάτων κυκλοφορίας. Με την απομάκρυνση των αντίθετων κινήσεων θα εξασφαλιστεί καλύτερο επίπεδο οδικής ασφάλειας του τμήματος.

Στο τμήμα Άγιος Ιωάννης-Κατάκολο, το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει πιο γρήγορα και το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας διοτι συνδέει το λιμάνι του Κατακόλου με τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής  και συνδέεται με την παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει περίπου την ίδια περίοδο.

Ο συνδυασμός των δύο συγκεκριμένων έργων θα διαμορφώσει απευθείας σύνδεση του Λιμένα Κατακόλου με την Εθνική Οδό Πατρών—Πύργου, με αισθητά βελτιωμένη άνεση και ασφάλεια.

Το τμήμα Πύργος – Άγιος Ιωάννης, με την ολοκλήρωση του νέου άξονα, θα εξυπηρετεί κυρίως τοπικές συνδέσεις μεταξύ Πύργου-Κατάκολου και μπορούν πλέον να δρομολογηθούν παρεμβάσεις αναπλάσεων των πεζοδρομίων του, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία, σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού.

Ειδικότερα, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Πύργος – Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο, η προσθήκη ποδηλατοδρόμου μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, με δυνατότητα και πέραν αυτού, η βελτίωση της πεζοδρόμησης που θα διευκολύνει τους πεζοπόρους κατοίκους του Πύργου και επιπλέον η προσθήκη καλαίσθητου φωτισμού και φυτικού καλλωπισμού, θα δημιουργήσουν έναν σύγχρονο ξεχωριστό περιαστικό δρόμο. Το έργο είναι ενταγμένο στην ΟΧΕ  Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot