FOLLOW US: facebook twitter

Λιατσής: «Το πρόβλημα των σκουπιδιών τελειώνει» – Τι ειπώθηκε στο ΔΣ Πύργου – Έκρηξη Καλάκου

Ημερομηνία: 25-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

liatsis-ds-24-4-2016

Έκρηξη Καλάκου για τις νομικές προεκτάσεις για τα σκουπίδια στο στάδιο

Το θέμα των σκουπιδιών και του δημοτικού σταδίου, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του ΔΣ Πύργου. Αποτέλεσε τον κοινό παρονομαστή στις τοποθετήσεις όλων των επικεφαλής και επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν ήταν η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, οι εξελίξεις το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Κατάκολο. «Το πρόβλημα των σκουπιδιών τελειώνει, η πόλη αναστήθηκε» αναφώνησε ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του…

Σε μια μακρά συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μιλούν για τα θέματα της κλήσης των μελών του ΔΣ για κατάθεση σχετικά με το χώρο μεταφόρτωσης του σταδίου και του ΔΛΤ Πύργου αναλώθηκαν οι πρώτες ώρες της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως στην επίμαχη συνεδρίαση πέρυσι στις 21 Απριλίου δεν ήταν εκεί την ώρα της ψηφοφορίας όπως γράφεται στα πρακτικά και αναζήτησε σκοπιμότητες σε αυτό, λέγοντας πως ο ίδιος καταψήφισε το θέμα της χρήσης του σταδίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα θέματα της ΟΧΕ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, επιμένοντας για το τελευταίο πως πρέπει να έρθουν θέματα στο φως. Ο κ. Καράμπελας μιλώντας πάλι για το θέμα του σταδίου Πύργου, χαρακτήρισε το δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή ως «ανίκανο» που ρίχνει τις ευθύνες του στους άλλους. Ακόμα αναφέρθηκε στο Ταμείο Μολυβιάτη όπου δεν έχει προχωρήσει η αξιοποίηση του ποσού που απομένει, ενώ ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για το ΔΛΤ αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Κατακόλου. Αλλά και ο κ. Αργυρόπουλος μίλησε για το θέμα του σταδίου και τα προβλήματα που είχαν προκύψει εδώ και μήνες με το χώρο αλλά και τη θέση της παράταξής του σε σχέση και με τα όσα είχαν αποφασιστεί στην επίμαχη συνεδρίαση του ΔΣ.

kalakou-ds-24-4-2016

Η έκρηξη της επικεφαλής της «Ανοιχτής Συμπολιτείας» Δώρας Καλάκου ήταν η κορυφαία στιγμή της συνεδρίασης για την αντιπολίτευση. Ξεκίνησε αναλύοντας τα δεδομένα της δικογραφίας που αφορούν σε κατηγορίες που παραπέμπουν για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση περιβάλλοντος. Και εξηγώντας προηγούμενα περιστατικά σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των σκουπιδιών σχολίασε πως «μπορεί κάποιοι εδώ να κάνετε συλλογή σε κακουργήματα, εμένα όμως το όνομά μου δεν θα μπει ούτε σε έκθεμα για ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με ανθρώπους κατακάθια της κοινωνίας. Έχετε υφαρπάξει την ψήφο μας και έχετε πιέσει για ομόφωνη απόφαση» και επανήλθε σε αναφορές του δημάρχου από τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ με δραματικές εκκλήσεις του κ. Λιατσή για να μην υπάρξουν εμπόδια στο θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών. Ιδιαίτερη ένταση υπήρξε όταν η αντιδήμαρχος κα Αγγελακοπούλου ζήτησε το λόγο από την κα Καλάκου για τη λέξη «κατακάθια». Ο κ. Μιχαλακόπουλος ζήτησε ειδική συνεδρίαση ώστε να εξεταστούν συνολικά και επιμέρους τα προβλήματα των ΝΝΠΔ του δήμου, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το ΔΣ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στο θέμα του κλεισίματος των νηπιαγωγείων και στο δήμο Πύργου, στο ατύχημα της σχολικής τροχονόμου και των σχετικών θεμάτων πρόσβασης των μαθητών. Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών και τις εξελίξεις με την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την κατάσταση του δημοτικού σταδίου σχολιάζοντας πως η προσπάθεια επιμερισμού των ευθυνών στο θέμα είναι πονηρή και θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Άβα Βαγγελάτου ζήτησε στο επίμαχο θέμα της δικαστικής παρέμβασης για το στάδιο, να δείξουν όλοι στο ΔΣ σοβαρότητα γιατί επισύρει σημαντικές συνέπειες μέχρι και απόλυση για τους δημοσίους υπαλλήλους. Μίλησε για μια θετική ψήφο που τότε δόθηκε, από τους περισσότερους με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής που αναφέρθηκε στα όσα νωρίτερα αναφέρθηκαν από την αντιπολίτευση και σχολίασε πως πλέον όλα τελειώνουν με το θέμα των σκουπιδιών αφού πλέον ξεκινά η διαχείριση με την προσωρινή ενδιάμεση λύση. «Τελειώνει το θέμα των σκουπιδιών με την υπογραφή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είμαι ευτυχής που το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες και ας μη το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Ήταν επικίνδυνο, δύσκολο και επίμονο να σηκώσουμε την ηθική ευθύνη και τις πιέσεις… Ο εφιάλτης των σκουπιδιών τελειώνει αλλά δεν μπορώ να πείσω κανέναν… Η πόλη μας αναστήθηκε και μπαίνει σε διαδικασία ανάπτυξης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιατσής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος