FOLLOW US: facebook twitter

Λεμονιά Γιαννοπούλου: “Χτίζοντας έναν χώρο κοινωνικής προσφοράς…”

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Γράφει η Λεμονιά Γιαννοπούλου, φιλόλογος – συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Στην κοινωνία της αποθέωσης, του εγωκεντρισμού και της αποξένωσης από τον συνάνθρωπο, εκπέμπουν κάπου ελπίδες… Κι αυτές αφορούν στην εκπαίδευση και στην παιδεία των νέων.

Σ’ ένα σχολείο που ακολουθεί με ασθματικούς ρυθμούς την πτώση των ανθρωπιστικών αξιών υπάρχουν κι εξαιρετικά δείγματα ανθρώπων που στοχεύουν στη γνωστική καλλιέργεια και στην παροχή κινήτρων προσωπικής ανάπτυξης.

Στην υπηρέτηση αυτών των στόχων έρχεται να συμβάλει και το εξωσχολικό φροντιστήριο. Ένας κοινωνικός θεσμός με κυρίαρχη επιδίωξη την κάλυψη δυσλειτουργιών του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε μια ευνομούμενη όμως πολιτεία είναι απαραίτητη η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους νέους μας. Είναι και γνώρισμα του ανθρώπου η βούληση για μάθηση, ο απεγκλωβισμός της ελεύθερης σκέψης…

Στο πνεύμα αυτό άρχισε να λειτουργεί και στον τόπο μας το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου.Σε μια λογική οικουμενικής ευκαιρίας μόρφωσης σε μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά που η οικονομική δυσχέρεια θα επέφερε αποκλεισμό και κοινωνικές διακρίσεις…

Κλειδί λοιπόν για την ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου όλων είναι η διαφορετικότητα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου..

Διαφορετικότητα, γιατί βασίζεται στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών. Που αντικαθιστούν τον ελεύθερο χρόνο τους με έμπρακτη ανιδιοτελή συμμετοχή στο κοινό συμφέρον. Διαφορετικότητα γιατί δωρεάν στρατεύονται στην ανάδειξη αλληλεγγύης, συνεργασίας, δημοκρατίας. Με φιλοπονία, ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη προάγουν πληρότητα σε μαθητές που επιζητούν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Κι αξία όχι μόνο στην εξειδικευμένη γνώση αλλά και στην ανάπτυξη εθελοντικής συνείδησης, ηθικής καλλιέργειας, πειθαρχίας αλλά και ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.

Είμαστε λοιπόν εδώ στην τοπική κοινωνία του Πύργου. Όλοι εδώ έχουμε το αίσθημα του ανήκειν.

Μέσα στο ανθρωπιστικό όργανο του 2ου Λυκείου της πόλης προσπαθούμε να συνδράμουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Όλοι μαζί, Δήμος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε αλτρουιστική συνεργασία για την υπέρβαση.

Ονειροπόλοι ίσως. Αλλά ο ισχυρός αυτός σύνδεσμος είναι προετοιμασμένος να δράσει!

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χρήστο Αθανάσουλα που προϋπήρξε στυλοβάτης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου και αρωγός στην προσπάθειά μας. 


3 Σχόλια για "Λεμονιά Γιαννοπούλου: “Χτίζοντας έναν χώρο κοινωνικής προσφοράς…”"

  1. Ο/Η Γεωργια Πανταζοπουλου λέει:

    Ειμαι εξαορετικα ,υπερηφανη για εσενα !! για τον λογο σου τον συγκροτημενο για το καλοπνοο των σχεδιων σου τα οποια αφορουν το θεσμο του κοινωνικου φροντιστηριου και για την αγαπη που εμπρακτα αποδεικνυεις με τις γνωσεις σου στα παιδια !!

  2. Ο/Η Γεωργια Πανταζοπουλου λέει:

    ειμαι εξαιρετικα υπερηφανη για εσενα !! για τον απολυτως συγκροτημενο λογο σου ,για το καλοπνοο των σχεδιων σου ,τα οποια αφορουν τον θεσμο του κοινωνικου φροντιστηριου και για την αγαπη που εμπρακτα αποδεικνυεις με τις γνωσεις σου στα παιδια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot