FOLLOW US: facebook twitter

“Άσπρη” μέρα για την αγορά του Πύργου!

Ημερομηνία: 14-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Slide, Κοινωνία, Νέα

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης στην πόλη με πρωτοφανή κοσμοπλημμύρα


  • Ο Εμπορικός Σύλλογος κέρδισε το στοίχημα- Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15.000 κόσμου στην αγορά του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου
  • Εμπορικά καταστήματα & εστίαση δούλεψαν στο “φουλ”

Σε μια υπέροχη γιορτή εξελίχθηκε όπως άλλωστε αναμενόταν, η  6η «Λευκή Νύχτα» του  Πύργου το βράδυ του Σαββάτου, καθώς όλο το κέντρο της πόλης και οι εμπορικοί δρόμοι, πλημμύρισαν  από μουσικές και χρώματα, ενώ κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ηλείας. Το εμπορικό κέντρο είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο πεζόδρομο, καθώς πέρα από την 28ηΟκτωβρίου, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων  σε μεγάλο τμήμα της Μανωλοπούλου, Πατρών, Ερμού και Γερμανού για να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί ελεύθερα, να ψωνίζει από τα καταστήματα και να διασκεδάζει, αφού εκτός από την πλατεία Σάκη Καράγιωργα, σε κεντρικά σημεία υπήρχαν ξεχωριστά event, μουσικά συγκροτήματα και dj που έδιναν το ηχόχρωμα της μεγάλης γιορτής της πόλης αλλά και εκδηλώσεις για παιδιά, παράσταση καραγκιόζη  στην  πλατεία Ιατρίδη και face painting  στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Πύργου, της  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων και των χορηγών του, πέρα από την ψυχαγωγία και διασκέδαση των πολιτών, κέρδισε το στοίχημα της αναζωογόνησης της τοπικής αγοράς, αφού η «Λευκή Νύχτα» μετατράπηκε σε… άσπρη μέρα για τα καταστήματα της πόλης, εμπορικά και  εστίαση που για λίγες ώρες «ζωντάνεψαν» για τα καλά. Ο κόσμος μπαινόβγαινε στα καταστήματα, ψώνιζε και έφευγε με γεμάτες σακούλες ως τα ξημερώματα, ενώ τα περισσότερα είχαν μεγάλες προσφορές σε όλα τους τα είδη, που ειδικά για την «Λευκή Νύχτα» ξεπερνούσαν σε έκπτωση το 60%. 

Τα καταστήματα εστίασης, cafe και φαγάδικα, ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, ενώ τη σκυτάλη της διασκέδασης κράτησε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς στην συναυλία που έδωσε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πύργου. Λίγο νωρίτερα η Banda Morena στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου παρουσιάσε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, ενώ και στην οδό Γερμανού ο κόσμος διασκέδασε με ρεμπέτικα τραγούδια από μουσικό συγκρότημα.

Η. Ξανθούλης: 15.000 κόσμου εκτιμάται ότι βρέθηκαν στο Σάββατο τον Πύργο!

Μια πραγματικά υπέροχη βραδιά, “φιλί ζωής” για την τοπική οικονομία  και την πόλη, που έχει ανάγκη τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις  για να κρατηθεί “ζωντανή” σε δύσκολους καιρούς. Άλλωστε, όπως είπε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης, “η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη της Ηλείας, προσφέρει τα πάντα, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, ο κ. Ξανθούλης τόνισε ότι η επιτυχία της 6ης Λευκής Νύχτας στον Πύργο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, “Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για 15.000 κόσμου στην πόλη, σε όλο το εμπορικό της κέντρο, αφού μετά τις 10 το βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο. Δεν υπήρχε μαγαζί είτε εμπορικό, είτε εστίασης που να μην δούλεψε το Σάββατο το βράδυ και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί νοιώθω ότι πετύχαμε το στόχο μας. Ο κόσμος που άρχισε να κατακλύει το κέντρο από τις 7 το απόγευμα πριν ακόμα ανοίξουν τα καταστήματα και διασκέδασε και ψώνισε, περνώντας μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια που τόσο έχει λείψει από τον Πύργο μας.

Θέλω για την μεγάλη αυτή επιτυχία της Λευκής Νύχτας. να ευχαριστήσω την Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το δήμο Πύργου, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και βεβαίως την Αστυνομική Δ/νση Ηλείας,  το Τμήμα Τροχαίας και την δημοτική αστυνομία και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη, που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Επίσης ευχαριστώ όλο το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου και ξεχωριστά την Έφη Σπηλιοπούλου που ήταν η “ψυχή” της διοργάνωσης, τον Παντελή Μυλωνά και τους χορηγούς μας. Εύχομαι και ελπίζω εμπορικός κόσμος και καταναλωτές να πέρασαν όλοι μια υπέροχη βραδιά στον Πύργο και εννοείται ότι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τους χρόνου”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος