FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας: «Να δοθούν άμεσα ζωοτροφές σε όλους τους πληγέντες»

Ημερομηνία: 04-07-2024 | Συντάκτης:

Δύο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πηνεία και οι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν συνεχίζουν να ζουν τον εφιάλτη, όχι αυτόν της πύρινης λαίλαπας, αλλά της παντελούς αδιαφορίας από το Κράτος και την Τοπική Διοίκηση για το μέλλον τους, για τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν, για το πως θα τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Ειδικά οι κτηνοτρόφοι των χωριών που επλήγησαν, έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αυτό της έλλειψης ζωοτροφών για να συντηρήσουν τα ζώα τους, αφού χιλιάδες στρέμματα με βοσκοτόπια της περιοχής και μπάλες σανού που είχαν μαζέψει κάηκαν στην καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου. Από την επόμενη μόλις μέρα των πυρκαγιών, αίτημά τους ήταν οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να δοθούν ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους. Άλλως θα υποστούν τεράστια οικονομική καταστροφή.

          Όμως όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Κράτος, Περιφέρεια, Δήμος, κωφεύουν επιλεκτικά και σιωπούν απέναντι στην άμεση αυτή ανάγκη για διάθεση ζωοτροφών. Μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί από μέρους τους καμία βοήθεια στους κτηνοτρόφους, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Η πολιτική τους που αποτελεί αποθέωση της ατομικής ευθύνης και του «βγάλτα πέρα μόνος σου», αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες των πληγέντων και όχι ως προτεραιότητα. Γι’ αυτό και τους αφήνει συνειδητά χωρίς καμία πραγματική στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

          Είναι ανεπίτρεπτο οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να αφεθούν για ακόμα μία φορά στη μοίρα τους γιατί οι ανάγκες τους θεωρούνται κόστος από το Κράτος και την Τοπική Διοίκηση. Είναι ανεπίτρεπτο οι συμπολίτες μας που έζησαν έναν εφιάλτη βλέποντας τη φωτιά να καίει την περιουσία τους και να πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια τους, να συνεχίζουν να ζουν στον φόβο και στο άγχος της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα, για το πως θα ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

          Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα από όλους τους αρμόδιους φορείς, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές την 21η Ιουνίου, όπως είναι και η δωρεάν παροχή των απαραίτητων ζωοτροφών για τη συντήρηση των ζώων τους. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης όλων των κατοίκων που επλήγησαν και να αποζημιωθούν για το 100% των ζημιών τους.

          Η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας θα συνεχίσει να πιέζει και να διεκδικεί προς πάσα κατεύθυνση ώστε τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, αγροτών και των υπόλοιπων κατοίκων που επλήγησαν να ικανοποιηθούν άμεσα και χωρίς κανέναν «αστερίσκο». Θα συνεχίσει να παλεύει ώστε τα μέτρα πυρασφάλειας, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, να μην αποτελούν κόστος και βάρος αλλά σύγχρονη ανάγκη και αυτονόητο δικαίωμα για όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot