FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως – Φιγαλείας: Για ελλείψεις καθηγητών και προβλήματα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζαχάρως

Ημερομηνία: 04-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”80930″ img_size=”full”][vc_column_text]Η οργή μας πρέπει να ξεχειλίζει καθώς για μια ακόμα χρονιά ενάμιση και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία μας λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι μονο. Στο Λύκειο Ζαχάρως λείπει χημικός (7 ώρες), στην Φιγαλεία χημικός στο Λύκειο (7 ώρες), Γυμνάσιο-Λύκειο Φιγαλείας φιλόλογος (13 ώρες), βιολόγος Γυμνάσιο Φιγαλείας (4 ώρες ) Λύκειο (11 ώρες ). Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί ενώ τα κενά είναι γνωστά δεν καλύπτονται. Σε τηλεφωνική επικοινωνία στις 31/10/2019 με το γραφείο της Υπουργού μάς είπαν από τη γραμματεία της ότι θα μας δώσουν e-mail για να καταγράψουμε το αίτημα. Πρόκειται για ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας και των Κυβερνήσεων τωρινής και προηγούμενης που ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όμως πολλές οικογένειες ματώνουν, είτε αδυνατούν να καταφύγουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Συνεπώς το δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση με ισότιμο τρόπο σε αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πλήττεται εγκληματικά, μόνο στην αυταπάρνηση και την καλή θέληση των εκπαιδευτικών μας οφείλονται τα όποια αποτελέσματα. Η 《κανονικότητα》του Υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε απαξίωση του δημοσίου σχολείου που ενώ ενημερώσαμε και για το πρόβλημα της στέγης του Λυκείου Ζαχάρως συνέχισαν την κοροϊδία της καταγραφής μέσω e-mail και πάλι. Στο Λύκειο Ζαχάρως στις 24/09/2019 αλλά και στις 31/10/2019 μπήκε νερό απο τη  στέγη και τα βορειοδυτικά παράθυρα. Η στάση των υπευθύνων 《θα δούμε τι περνάει απο το χέρι μας κι αν το επιτρέψουν τα οικονομικά μας》 είναι απαράδεκτη.

Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνες, χωρίς καμία χρονοτριβή να προβεί σε αναγκαίες ενέργειες και να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές,  τους γονείς να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να απαιτήσουν άμεσες παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την λειτουργικότητα των σχολείων μας

Λαική Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας

Ο επικεφαλής

Γιαννόπουλος Χρήστος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot