FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύργου: Ζητά να συζητηθεί στο Δ.Σ Πύργου θέμα για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Να μπει ως θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου το θέμα «Εξέλιξη της  πανδημίας του  κορονοϊού  – Μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.» ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου Χρήστος Γιάνναρος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύργου και τον προεδρο του Δ.Σ όπου αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε

Η απαράδεκτη και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κεντρική διοίκηση – κυβέρνηση της ΝΔ – που δεν πήρε εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, ακολουθώντας τη γραμμή της Ε.Ε., έχει οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο νομό μας.

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι χωρίς κανένα μέτρο από αυτά που ζητούν και διεκδικούν καθημερινά στους δρόμους μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η λειτουργία τους μάλιστα μετά τις γιορτές έγινε με ακόμα χειρότερους όρους λόγω χειμώνα και κρύου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά πολύ σε ηλικίες μέχρι 17 ετών. Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε κανένα από τα αιτήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε 15 ανά τμήμα και δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Το νοσοκομείο είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν αφού εκτός των καθημερινών περιστατικών για όλες τις περιπτώσεις ασθενών λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή αποδέχτηκε και ακολούθησε κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιλογές. Δεν διεκδίκησε καλύτερους όρους λειτουργίας για τα σχολεία και για το νοσοκομείο.

Φυσικά η υλοποίηση μέτρων για την βελτίωση της λειτουργίας σχολείων και νοσοκομείου απαιτούν χρήματα και επιβαρύνουν, όπως λέει η κυβέρνηση, τον κρατικό προϋπολογισμό. Η μη υλοποίηση τους αποτελεί κυβερνητική επιλογή, καθαρά με ταξικό πρόσημο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες.

Ζητάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να μπει προ ημερήσιας διάταξης, αφού δεν έχει φροντίσει η Δημοτική Αρχή να το περιλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Το Θέμα: «Εξέλιξη της  πανδημίας του  κορονοϊού  – Μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Γιάνναρος Χρήστος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος