FOLLOW US: facebook twitter

L’ etat, c’ est Moi*

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53537″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο σύγχρονος κυνισμός φοράει πανάκριβα επώνυμα κουστούμια, κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα, συχνάζει σε κλειστές λέσχες, κρύβει το βλέμμα του πίσω από αδιαφανή γυαλιά, καλύπτει το όνομα του κάτω από φίρμες ανώνυμων εταιρειών με έδρα τα μακρινά εδάφη φορολογικών παραδείσων.

Κατοικοεδρεύει σε πανύψηλους γυάλινους πύργους, περιφρουρείται από ιδιωτικούς στρατούς, διαθέτει δωροδοκημένους υπαλλήλους σε κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς, εντεταλμένους να μεσολαβούν για χάρη τους, συχνάζει σε υπουργικά γραφεία και πρωθυπουργικές επαύλεις εξαγοράζοντας σκανδαλώδεις κυβερνητικές πολιτικές.

Εκπροσωπείται επάξια στην τηλεοπτική οθόνη και τις στήλες του ημερήσιου τύπου, από πληρωμένους κονδυλοφόρους και κυρίως λανσάρει τον γκλαμουράτο εαυτό του στην πασαρέλα της ιδανικής ζωής, εκεί όπου τα πάντα είναι ευκαιρίες προς αξιοποίηση και εμπορεύματα προς συναλλαγή.

Ο σύγχρονος κυνισμός δεν απολογείται ποτέ για σκάνδαλα και μίζες, για τις τιμές αμφιλεγόμενων φαρμάκων σε εξαθλιωμένους πληθυσμούς, για τα κάτεργα της απλήρωτης εργασίας, για το πλήθος των κολασμένων που πεθαίνουν στα έγκατα του μέλλοντος.

Κι αν κατά λάθος σπάσει η ομερτά που προστατεύει τον όμορφο και ηθικά πλασμένο κόσμο του, τότε επιστρατεύει θεούς και δαίμονες για να καταδικάσει στο πυρ το εξώτερο όσους τολμούν να αμφισβητούν την αέναη πραγματικότητα του: L’ etat, c’ est Moi…

*( L’ etat, c’ est Moi- Το κράτος είμαι εγώ)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot