FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Αστέρας-Αίας 0-1: Διπλό παραμονής ο Αίας

Ημερομηνία: 13-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αίας Γαστούνης ήθελε έστω ένα βαθμό στο Σκουροχώρι για να παραμείνει στην Α1 αλλά πήρε το τρίποντο χάρη στην κλάση του Νίκου Καράμπελα, που στο 34΄ βγήκε απέναντι από την εστία από ασίστ του Παναγιωτόπουλου και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Πέρα όμως από τον Καράμπελα, οι ερυθρόλευκοι της Γαστούνης είχαν υποδειγματική αμυντική λειτουργία, με τους Μπελεκούκια, Κλάδη στο κέντρο της άμυνας και τους Ραυτόπουλο, Μενίκου στα πλάγια να μην επιτρέπουν στους παίκτες του Λ. Αστέρα να φτιάξουν μεγάλες φάσεις στα καρέ του Φλίγκου. Ένας Λ. Αστέρας που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αγχώθηκε μετά το 0-1 και δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός, παρά τη συντριπτική εδαφική υπεροχή στο β΄ μέρος. Έτσι, οι Σκουροχωρίτες θα παίξουν στα πλέι-άουτ με την Ολυμπιάδα έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Ο Αίας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Καράμπελα να χτυπά το πρώτο καμπανάκι κινδύνου στην εστία του Λ. Αστέρα, μόλις στο 6ο λεπτό, με το σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή να περνά λίγο άουτ. Οι Σκουροχωρίτες απάντησαν δύο λεπτά μετά, με τον Βασιλακόπουλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Ο Σέφα γύρισε τη μπάλα από δεξιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βασιλακόπουλος αμαρκάριστος σούταρε άουτ.
Στο 34΄ ο Καράμπελας δεν συγχώρησε δεύτερη φορά και με άπιαστο πλασέ στη δεξιά γωνία του Βυθούλκα, έγραψε το 0-1.

Μάλιστα, στο 39΄ ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση παραμονή, όταν μπήκε από δεξιά και σούταρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βυθούλκα.

Οι Μπράβος, Ζώντος αποχώρησαν τραυματίες λίγο πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Γαστουναίους να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ στο β΄ ημίχρονο, παρά την πίεση των γηπεδούχων. Σε διάστημα πέντε λεπτών στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Λ. Αστέρας έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ.

Στο 49′ πλασέ του Σέφα από δεξιά στη μικρή περιοχή κόντραρε σωτήρια η άμυνα του Αίαντα και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Και στο 54′ σέντρα-σουτ του Νεοφώτιστου βρήκε τη μπάλα ο Φλίγκος, αυτή χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και είχαμε άλλο ένα κόρνερ για την ομάδα του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Στο 58′ ο Αίας απείλησε ξανά με τον Καράμπελα, που σούταρε στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Παναγιωτόπουλου από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια, η πίεση του Λ. Αστέρα ατόνησε και αν εξαιρέσουμε δύο σουτ στις καθυστερήσεις από το ύψος της μεγάλης περιοχής, του Λιαρόπουλου και του Τσιτσιρόπουλου που πέρασαν 1-2 μέτρα δίπλα από την εστία, ο Αίας κράτησε άνετα το υπέρ του σκορ, παρότι στο 81΄ είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παναγιωτόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Λ. Αστέρας: Βυθούλκας, Παναγιωτόπουλος (76’ Σακέλλης), Τσέλος (46’ Λιαρόπουλος), Ξενόφος, Βασιλακόπουλος, Μουγκός, Χριστακόπουλος, Νεοφώτιστος (87’ Μουρούτης), Καραντώνης, Σέφα, Τσιτσιρόπουλος.

Αίας: Φλίγκος, Μενίκου, Κορκός, Μπελεκούκιας, Κλάδης, Ζώντος (38΄ λ.τρ. Μαρίνοφ), Νικολόπουλος, Μπράβος (42΄ λ.τρ. Κότσιφας), Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας, Ραυτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot