FOLLOW US: facebook twitter

Κυβερνητική ευαισθησία και κοινωνικές τομές στην Ηλεία

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Γιώργος Λαμπρόπουλος: Το πρώτο μεγάλο βήμα με τις κατοικίες για ΑμεΑ σε Λεχαινά- Βάρδα

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε το σταθερό και σημαντικό της έργο στην κοινωνική πολιτική, αντιλαμβανόμενη με ευαισθησία και ξεχωριστή ανθρωπιά τις ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας…

Αυτό σχολίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος με αφορμή τις κατοικίες Υποστήριξης στη διαβίωση των ΑμεΑ στην περιοχή Βάρδας – Λεχαινών στο πλαίσιο της αποϊδρυματοποίησης που είχε ήδη αποφασισθεί και τώρα – προς απογοήτευση όσων υποστήριζαν το αντίθετο – γίνεται πράξη.

Η παρουσία εδώ της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου υπερτονίζει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε τέτοια προγράμματα, τα οποία και εφαρμόζονται με ανάλογες πρωτοβουλίες που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι ένα μεγάλο βήμα έγινε με τα παιδιά του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, αποτελεί και το ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν από εδώ και στο εξής πολλές τέτοιες στοχευμένες κινήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα για τα ΑμεΑ όπως και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο εγώ προσωπικά όσο και η κομματική μας οργάνωση την κα Μιχαηλίδου που ενεργοποίησε τη συγκεκριμένη δράση η οποία και έχει αναφορά τα νέα Ευρωπαϊκά κοινωνικά μοντέλα στήριξης των συνανθρώπων μας, και παράλληλα να συγχαρώ τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου της Περιφέρειας που συνέβαλε για τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Φυσικά σε ένα πιο ευρύ φάσμα κοινωνικών παρεμβάσεων, περιμένουμε να γίνουν πολλά ακόμη πράγματα στην Ηλεία. Ένα από αυτά π.χ. είναι και το Κέντρο για την Κακοποίηση Γυναικώνπου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει προγραμματισθεί για το Νομό μας.

Γενικότερα τέλος βλέπουμε ότι στον Κοινωνικό Τομέα η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε προσπάθεια για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις που θα προστατεύουν συνανθρώπους μας, θα δίνουν  ευκαιρίες κανονικοποίησης για άτομα με διαφορετικότητα θα ομαλοποιούν τις συνθήκες κοινωνικής ένταξης και θα περνούν εν τέλει το μήνυμα ότι όλοι με όλους συνυπάρχουμε ο καθένας δίπλα στον άλλον ως μέλη μιας σοβαρής και υπεύθυνης κοινωνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος