FOLLOW US: facebook twitter

Κυριαρχούν κτιριακά, λειτουργικά και υποχρηματοδότηση

Ημερομηνία: 18-09-2024 | Συντάκτης:

 
Η ΕΛΜΕ Ηλείας για τα  διαχρονικά προβλήματα των σχολείων
Κυριαρχούν κτιριακά, λειτουργικά και υποχρηματοδότηση

Στα διαχρονικά προβλήματα που συνοδεύουν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, αναφέρεται η ΕΛΜΕ Ηλείας σε σχόλιό της τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων τόσο όσον αφορά στις κτιριακές υποδομές όσο και στην υποχρηματοδότησή τους μετά και την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας από την πρώτη στιγμή ανέδειξε με ποικίλες πρωτοβουλίες τα προβλήματα τονίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες. Ευθύνες που έχουν όχι μόνο η τωρινή Κυβέρνηση και οι τωρινές Δημοτικές Αρχές αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές που με τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν έχουν συμβάλει στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του Σχολείου.

Για παράδειγμα, δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος, πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κλάδου, δεν έχει διενεργηθεί ούτε φέτος αλλά ούτε και τα προηγούμενα χρόνια. Η χρηματοδότηση των σχολείων πάντα ήταν ελλιπής. Ειδικά φέτος, με την τεράστια καθυστέρηση της εκταμίευσης της 3ης δόσης (αυτή την εβδομάδα δόθηκε από την κυβέρνηση αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στα σχολεία) η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τελείως άδεια τα ταμεία των σχολείων και με μεγάλο κίνδυνο τα πρώτα κρύα του χειμώνα να βρουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο!

Οι πολιτικοί και κυβερνώντες, τοπικοί και μη, αντί να πετούν την μπάλα στην εξέδρα, ας κοιτάξουν πως μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους θα συμβάλλουν ώστε να έχουμε το Σχολείο που μας αξίζει…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot