FOLLOW US: facebook twitter

Κυρίαρχο θέμα για την παράταξη «ΗΛΙΔΑ 36» η εύρεση τρόπων επαναφοράς Πανεπιστημιακών Σχολών στο Δήμο

Ημερομηνία: 27-09-2023 | Συντάκτης:

«Να επαναφέρουμε τη χαμένη μας αίγλη»

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιστρέψουν τμήματα σχολών στην Αμαλιάδα αλλά και για τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων που θα διατηρήσουν «ζωντανή» την πόλη μέσα από την εκπαίδευση, καταθέτει η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Ήλιδα 36» Άννα Κορτέση.

Με το διττό ρόλο της ως μητέρα αλλά και ως συγγραφέας, η κ. Κορτέση τονίζει πως επιδίωξη της ίδιας αλλά και του επικεφαλής της παράταξης είναι η διεκδίκηση σχολών κατάλληλων για την περιοχή, όπως Τμήματα Αρχαιολογίας, Τουρισμού και Τμήματα σχετικά με τον αγροτικό τομέα, ώστε να υπάρχει παράλληλα και δυνατότητα πρακτικής άσκησης άμεσα πάνω στο αντικείμενό τους.

«Ήδη», όπως επισημαίνει η Κ. Κορτέση, «υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο της παράταξης» που υπηρετεί προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει με αξιώσεις και πάλι την επαναφορά κάποια τριτοβάθμιας σχολής, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει μέσω και της εκπαίδευσης να αναδειχθεί η ιστορική περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας.
«Γνωρίζουμε τα προβλήματα της περιοχής και με συγκροτημένες ιδέες και τρόπους που μπορούν να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τους πυρήνες ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την πόλη μας και θα επαναφέρουν τη χαμένη της αίγλη», κατέληξε η κ. Κορτέση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot