FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ηλείας: Νίκη-πρόκριση Αίαντα με σκόρερ τον 16χρονο Αντωνόπουλο

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος πέτυχε το νικητήριο γκολ του Αίαντα.
 

Νίκησε 1-0 τον Ξενοφώντα με γκολ από το 10΄ – Με 45 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς, λόγω μη προσέλευσης του βοηθού διαιτητή που είχε οριστεί

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Πρεμιέρα είχαμε χθες στο Κύπελλο Ηλείας MARKET IN, με την διεξαγωγή του πρώτου πιάτου της Α΄ Φάσης. Τρία ματς είχε το πρόγραμμα με τον αγώνα Αίαντα Γαστούνης –Ξενοφώντα Κρεστένων στο γήπεδο Βαρθολομιού να ξεχωρίζει, εφόσον πρόκειται για δύο ομάδες της Α΄ Κατηγορίας.

Ο Αίας νίκησε 1-0 τον Ξενοφώντα και προκρίθηκε στη Β΄ Φάση του θεσμού. Το ματς ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση (!) διότι δεν προσήλθε ο βοηθός διαιτητή Αντώνης Καλαμαράς. Το φύλλο αγώνα δεν έκλεισε από τον διαιτητή Βασίλη Στάμο και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων περίμεναν εωσότου καταφτάσει στο Βαρθολομιό άλλος βοηθός διαιτητή από τον Πύργο, ο Βασίλης Παναγούλιας. Από τις 3.30 που είχε ώρα έναρξης, ξεκίνησε τελικά στις 4.15μ.μ.!

Χωρίς τον τιμωρημένο Μάριο Τσίτσο και τον τραυματία Σπύρο Χριστοφοράτο παρατάχθηκε ο Αίας. Ο Ξενοφών δεν είχε ξανά στην αποστολή τον Κυριάκο Αναμουρλίδη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Αίας άνοιξε το σκορ στο 10΄ με εκπληκτικό σουτ του 16χρονου Θοδωρή Αντωνόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο υπόλοιπο του α΄ ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση εκατέρωθεν, ενώ στο 40΄ ένιωσε ενοχλήσεις ο  Μπακατσέλος και αντικαταστάθηκε από τον Κανάνι.

Στο β΄ μέρος ο Ξενοφών προσπάθησε για την ισοφάριση και απείλησε δύο φορές. Στο 55΄ ο Καπετανάκης βγήκε απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, πρόλαβε και πλάσαρε με υπερένταση, αλλά ο τερματοφύλακας του Αίαντα απέκρουσε με τα πόδια. Και στο 93΄ ο Παναγόπουλος μόνος από το ύψος του πέναλτι καθυστέρησε να πλασάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο  90΄, ο Μένα από πλευράς Αίαντα σούταρε από καλή θέση άουτ

Αίας: Θεοδωρόπουλος, Γερασιμόπουλος, Αντύπας (75΄ Γιατράς), Κασσιανός, Μπουρούκης, Γκίνης, Σταθάτος, Αντωνόπουλος (80΄ Αλμπάντης), Παναγιωτόπουλος, Τσουκαλάς, Παυλίδης (60΄ Μένα).

Ξενοφών: Καπετανάκης, Λαμπρόπουλος, Λιαρόπουλος, Κολόκας, Ανδριόπουλος, Αστερόπουλος, Σκοζάι (75΄ Παναγόπουλος), Καραχάλιος, Μπακατσέλος (40΄ λ.τρ. Κανάνι), Καπετανάκης, Αρβανίτης (46΄ Θ. Δρακόπουλος).

Πρόκριση για Καβάσιλα, Πέλοπα

Τα άλλα δύο χθεσινά ματς ήταν μεταξύ ομάδων της Β΄ Κατηγορίας και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

-Ατρόμητος Καβασίλων-Ολυμπιάδα Γουμέρου 3-0 (1-0 ημίχρονο). Σκόρερς οι Ζαπάντης, Σουμπάσι και Μάης.

-Α.Ο. Κάστρου-Πέλοπας Πύργου 5-6 πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση). Ο Πέλοπας προηγήθηκε στο 14΄ με τον Αθανασόπουλο και το Κάστρο ισοφάρισε στο 58΄ με τον Λούρμπα. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και στα πέναλτι νικητής αναδείχτηκε ο Πέλοπας με 6-5!

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της Α΄ Φάσης

Τετάρτη 16/10

Αίας Γαστούνης-Ξενοφών  1-0
Α.Ο. Κάστρου-Πέλοπας Πύργου  5-6 πεν. (1-1 κ.α. & παρ.)
Ατρόμητος Καβ.-Ολυμπιάδα Γουμέρου  3-0

Τετάρτη 23/10-Ώρα 3.30μ.μ.

Πύργος F.C. Θύελλα-Ηλειακός
Δόξα Ν.Μ.-Ολυμπιακός Λαμπετίου
Πελόπιο-ΠΑΟ Κακοβάτου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot