FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφαγή» των μεγάλων μέχρι τα ημιτελικά!

Ημερομηνία: 03-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φουλ για ΠΑΟ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ/Άρης με ΠΑΟΚ στους «8»

Ο δρόμος των ομάδων ως το Ο.Α.Κ.Α., όπου θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2025 ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson έγινε γνωστός το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς έλαβε χώρα η κλήρωση για τη Φάση των “16” καθώς επίσης και τα ζευγάρια της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης. Τις κληρώσεις διενήργησαν δύο Παραολυμπιονίκες, ο Γιώργος Καπελλάκης και ο Γιάννης Κωστάκης, με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Μάκης Γκαγκάτσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της κλήρωσης του Κυπέλλου και κατά την εναρκτήρια ομιλία του -μεταξύ άλλων- εξήρε το παράδειγμα του καθημερινού αγώνα και του δικαιώματος στο όνειρο για όλους που πρεσβεύουν οι δύο Παραολυμπιονίκες.

Όσο για την κλήρωση, έβγαλε σπουδαία ματς τόσο στη φάση των “16”, όσο και στη συνέχεια της διοργάνωσης. ΑΕΚ-Άρης και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός τα δύο ζευγάρια που ξεχωρίζουν στους «16», πιο εύκολο έργο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που αντιμετωπίζουν Αιγάλεω και Καλλιθέα αντίστοιχα. Οι πρώτοι αγώνες των “16” θα διεξαχθούν στις 29-31 Οκτωβρίου και οι ρεβάνς στις 3-5 Δεκεμβρίου.

Τα ζευγάρια των “16”

Ζάκυνθος – Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα ή Αστέρας Τρίπολης AKTOR
ΟΦΗ-Βόλος
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Αιγάλεω-ΠΑΟΚ
Κηφισιά-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Άρης
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος

Όσο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, προμηνύονται σπουδαία ντέρμπι, αφού αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός καταφέρουν να προκριθούν, θα κοντραριστούν μεταξύ τους, με το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ ο νικητής του ΑΕΚ-Άρης θα αντιμετωπίσει -εκτός απροόπτου- τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας. Ευκαιρία για τον ΟΦΗ ή τον Βόλο να φτάσουν στα ημιτελικά, παίζοντας με τον νικητή του Κηφισιά-Παναχαϊκή, ενώ στο τέταρτο ζευγάρι Πανσερραϊκός και Αστέρας είναι τα φαβορί για να βρεθούν στους “8”. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 17-18 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς 7-9 Ιανουαρίου. Τα ματς των ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, θα διεξαχθούν 7-9 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί 14-16 Ιανουαρίου.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Πανσερραϊκός ή Πανιώνιος VS Ζάκυνθος – Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα ή Αστέρας Τρίπολης AKTOR
Ατρόμητος/Παναθηναϊκός VS Καλλιθέα/Ολυμπιακός
ΑΕΚ/Άρης VS Αιγάλεω/ΠΑΟΚ
ΟΦΗ/Βόλος VS Κηφισιά/Παναχαϊκή

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία για ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Βόλος, ο Πανσερραϊκός ή ο Αστέρας να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου, αφού δεν θα βρουν νωρίτερα στον δρόμο τους κάποιον από τους “μεγάλους”. Στα ημιτελικά θα παίξουν ο νικητής του “αιώνιου” ντέρμπι με τον νικητή του ΑΕΚ/Άρης – Αιγάλεω/ΠΑΟΚ. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 4-6 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 25-27 Φεβρουαρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot