FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ηλείας-MARKET IN: Ολυμπιακός για κούπα!

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86420″ img_size=”full”][vc_column_text]

1-0 την  Ολυμπιάδα με γκολ του Κ. Τσακοπιάκου στο 95΄ και ιστορική πρόκριση στον τελικό
Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων νίκησε χθες 1-0 την Ολυμπιάδα Γουμέρου και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ξενοφώντα. Μια δίκαιη πρόκριση για την ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου που ήταν καλύτερη κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει νωρίτερα την πρόκριση, απέναντι στη μαχητική Ολυμπιάδα, που όμως δεν φάνηκε επιθετικά, παρότι ήθελε γκολ για να προκριθεί μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Το νικητήριο γκολ για τους ερυθρόλευκους πέτυχε ο Κώστας Τσακοπιάκος με κοντινό πλασέ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από γύρισμα από δεξιά του Σάββα Αντωνόπουλου.

Ο Ολυμπιακός είχε την εδαφική υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο β΄ ημίχρονο, κυρίως, κλώτσησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Η Ολυμπιάδα πρόσεξε την άμυνά της και ρίσκαρε μόνο μετά το 85΄.

Στο 11΄ απευθείας φάουλ του Σάββα Αντωνόπουλου πέρασε  λίγο άουτ και στο 28΄ έγινε η μοναδική φάση στο ματς που απείλησε η Ολυμπιάδα, με ένα  σουτ του Γ. Ροδόπουλου από δεξιά, που μπλόκαρε ο Κόλλιας. Στο 34′ το σουτ του Σταυρούλια από αριστερά μέσα στην  περιοχή, πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 44΄ σε γρήγορη  αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Μπούτσι έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Σταυρούλια, αυτός  κοντρόλαρε  και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια στον Γ. Μπίρμπα.

Πίεσε στο β΄ μέρος και επιβραβεύτηκε στο τέλος

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο πιεστικός και έχασε πέντε ευκαιρίες για γκολ, πριν σκοράρει στο 95΄. Στο 53′ απευθείας φάουλ του Χοτζάι απέκρουσε ο Φιλιππόπουλος, ο Σάββας πήρε το ριμπάουντ αλλά από τα 5-6 μέτρα πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια!  Στο 57′ το δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου πέρασε λίγο άουτ και στο 61΄ τα μακρινά σουτ του Γιαννακόπουλου και του Μπούτσι απέκρουσε ο Φιλιππόπουλος.   Στο 65′ ο Μ. Μαρκοπούλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Κ. Τσακοπιάκος έπιασε δυνατή κεφαλιά και ο εξαιρετικός χθες Σάκης Φιλιππόπουλους εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία κι έκανε την απόκρουση του αγώνα!  Στο 72΄ οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία, όταν ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε γρήγορα φάουλ κι έβγαλε τετ-α -τετ τον Μάρκο Μαρκόπουλο, που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.  Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη ο καλύτερος παίκτης της Ολυμπιάδας (μαζί με τον Φιλιππόπουλο), Γιάννης Φωτακόπουλος,  για πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Λάμπη Μαρκόπουλο.  Και στο 95΄ ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν με τον Κώστα Τσακοπιάκο, μετά από ωραία ενέργεια του Σάββα Αντωνόπουλου.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Κώστας Τσακοπιάκος, Μάρκος Μαρκόπουλος, Αντωνόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σαββανίδης, ενώ από την Ολυμπιάδα οι Φιλιππόπουλος, Γιάννης Φωτακόπουλος, Θανάσης Καλαντζής και Κωνσταντόπουλος. Πολύ καλή η διαιτησία του Γ. Καραβίδα.

Ολυμπιακός Σαβαλίων: Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Γιαννακόπουλος (80′ Αβραμόπουλος), Κ. Τσακοπιάκος, Αντωνόπουλος (96’ Θ. Τσακοπιάκος) Σταυρούλιας, Μπούτσι.

Ολυμπιάδα Γουμέρου: Φιλιππόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Κ. Καλαντζής, Κολοβάδης, Σ. Μπίρμπας, Ι. Φωτακόπουλος, Γ. Ροδόπουλος (66′ Χρυσ. Αγγελόπουλος), Α.  Καλαντζής,  Γεωργίου (55′  Χρ. Αγγελόπουλος), Διαμαντάκος (74′ Ν. Ροδόπουλος), Γ. Μπίρμπας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος