FOLLOW US: facebook twitter

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου: «Βοηθήστε μας, δεν πάει άλλο!»

Ημερομηνία: 14-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Εκπέμπει SOS ξανά η Παθολογική κλινική

Στο «κόκκινο» βρίσκεται για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο Πύργου και κυρίως η Παθολογική κλινική, καθώς η αύξηση του πληθυσμού λόγω καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού έχουν οδηγήσει γιατρούς και νοσηλευτές πέρα από τα όρια της αντοχής τους.

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Θάνος Γιαννόπουλος, με χθεσινή συνέντευξη τύπου, εξέπεμψε SOS,  καλώντας το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ να δώσει επειγόντως λύση.

«Εάν κάποιος από εσάς έρθει και δει τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή στα Επείγοντα θα δει ότι η κατάσταση είναι τραγική. Φορεία, κρεβάτια, κόσμος που συνωστίζεται και διαμαρτύρεται και κάποιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχουν αλλόφρονες προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτά τα περιστατικά. Για εμάς είναι μια κατάσταση που την ξέρουμε και τη ζούμε πάρα πολλά χρόνια. Γίναμε καθολικοί δε μας ακούει κανείς. Ζητήσαμε θέσεις, γιατρούς, προσωπικό, δεν ανταποκρίνεται κανείς. Βρισκόμαστε στη δύνη των τοπικιστικών προβλημάτων, να λέμε «γιατί εδώ και όχι εκεί», «δώστε μας εμάς αλλά αν δε δώσετε σε εμάς δε θα πάρουν και οι άλλοι», είναι μια κατάσταση τραγική που έχει οδηγήσει το Νομό –τονίζω-  το Νομό στη κατάσταση που βρίσκεται, στην κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης και ουδείς εκ των παραγόντων μικρών ή μεγαλυτέρων ενδιαφέρεται να δώσει λύση σε αυτή την κατάσταση. Είναι μια κατάσταση που τη βιώνουμε εγώ σα γιατρός από το 1980. Δε έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις και δε φαίνεται ικανή κάποια κυβέρνηση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να υπογράψει κάποιες αποφάσεις να δοθούν επιτέλους λύσεις» είπε φαναρά εξοργισμένος από την κατάσταση που επικρατεί, υποστηρίζοντας πως είναι υποχρεωμένοι να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά καθώς την συγκεκριμένη περίοδο ο πληθυσμός έχει διπλασιαστεί και οι ανάγκες για αντιμετώπιση περιστατικών που φτάνουν στο Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει τα όρια της νοσηλευτικής μονάδας.

«Δεν επαρκούν είτε οι γιατροί είτε το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό» ανέφερε και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

«Οι γιατροί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και καλούνται να δώσουν λύσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Ποιος θα κάνει την εφημερία τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την περιφέρεια, το υπουργείο, δεν υπάρχει ορατή λύση. Έχουμε καθίσει, έχουμε σκεφτεί, έχουμε προσπαθήσει. Τον Ιούλιο δώσαμε κάποιες λύσεις δεν ήταν όμως οι πρέπουσες και δε πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει άμεσα κάποιοι να δουν το πρόβλημα. Η πόλη του Πύργου φαίνεται να κοιμάται, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δυστυχώς οι πολίτες του Πύργου όταν έρχονται εδώ διαμαρτύρονται στον πρώτο τυχόντα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Βοηθήστε μας!».

Μονόδρομος η μετακίνηση Παθολόγου εκτός Ηλείας

«Τα προβλήματα της Παθολογικής τα γνωρίζετε, ουδέποτε τα κρύψαμε. Είναι από τις μάχες που δώσαμε και δεν έχουμε κερδίσει» σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, υποστηρίζοντας πως αν και υπήρξαν θέσεις Παθολόγων που προκηρύχθηκαν, το αποτέλεσμα δε δικαίωσε τις προσδοκίες τους. «Από τους τρεις που ανέλαβαν η μια παραμένει, τρεις θέσεις δεν καλύφθηκαν (η μια αφορούσε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ) και για δυο ακόμα θέσεις η διαδικασία έχει «παγώσει».

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη. Οι τέσσερις μόνιμοι Παθολόγοι που συνδράμουν στο πρωινό ωράριο και τις εφημερίες δεν επαρκούν. Δε συζητάμε για δύο Παθολογικές, συζητάμε για μια! Από τον Ιούνιο έχουμε ενημερώσει επίσημα με διαδοχικά έγγραφα την 6ης ΥΠΕ  για αποχώρηση ενός μόνιμου Παθολόγου και έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την κάλυψη τουλάχιστον των κενών του εφημεριακού προγράμματος. Το τελευταίο εστάλη σήμερα το πρωί. Αναμένουμε!

Κατανοώ ότι πρόκειται για μεταβατική περίοδο, τα νοσοκομεία όμως χρειάζεται να λειτουργήσουν με αδιαπραγμάτευτο όρο την ασφάλεια των ασθενών και προσωπικού».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «τον Ιούλιο τετραγωνίσαμε τον κύκλο για να δοθεί λύση. Το μήνα αυτό οι εισαγωγές στην Παθολογική έφτασαν τις 415. Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει τις 2774. Η μετακίνηση Παθολόγου από υγειονομικό σχηματισμό πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι μονόδρομος. Αυτό όμως δεν είναι δική μας απόφαση. Το ιατρικό προσωπικό έχει υπερβεί τα όρια του. Το «εντέλλεσθε» δεν είναι βιώσιμη λύση. Έχουμε μάθει να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα που προκύπτουν. Αυτή τη στιγμή όμως τα περιθώρια για την αξιοποίηση του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού έχουν εξαντληθεί» είπε και κάλεσε την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να δώσει λύση και τους Βουλευτές του νομού να παρέμβουν στο Υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρξει βιώσιμη διευθέτηση. «Την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας στο νομό. Μέχρι την Κυριακή το πρόγραμμα έχει συμπληρωθεί. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να μοιραστούν ευθύνες. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος