FOLLOW US: facebook twitter

Κράτος δικαίου

Ημερομηνία: 20-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Γεωργίου Θ. Ντοά

Δικηγόρου

Το κράτος δικαίου είναι στον πυρήνα του συντάγματος, προστατεύοντας τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προ ημερών, με ψήφισμά του καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση σωρεία παραβιάσεων στη λειτουργία του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τους εκβιασμούς και εκφοβισμούς δικαστών, κατά το στάδιο των ερευνών.

Καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση την ευθύνη για τις πολύνεκρες τραγωδίες των Τεμπών και της Πύλου, την ολιγωρία και την αδιαφάνεια της έρευνας, έως της συγκάλυψης των εγκλημάτων.

Καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση την ευθύνη για την παράδοση του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου στα χέρια ολιγαρχών, με αντάλλαγμα την ακατάπαυστη προπαγανδιστική προστασία της δημόσιας  εικόνας της.

Έχει αποκαλυφθεί ότι οι κυβερνητικοί έχουν απεμπολήσει το χρέος τους προς τα ιδανικά της δημοκρατίας, διαχέοντας παντού τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις της ηγεμονίας τους.

Όμως ήδη, τρέμουν την αγωνιστική έκρηξη των αγροτών και των φοιτητών.

Τρομοκρατούνται μπροστά στο μέγα πλήθος και στο μέγα πάθος των διαδηλωτών.

Εκφράζουν ακραίο, τοξικό, εξυβριστικό λόγο εναντίον των αγωνιζομένων για τα δικαιώματά τους, χαρακτηρίζοντας τους αγρότες , ως «παράσιτα και εκβιαστές της κοινωνίας» και τους φοιτητές «ληστές του μπακάλικου».

Είναι βέβαιο, ότι εν όψει θα ενταθεί η κατακραυγή των πληττόμενων, κατά των κυβερνητικών, που ήδη είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν τις νάρκες εναντίον τους , ακόμη και κατά του δικαιώματος στην επιβίωσή τους.

Είναι εξ ίσου βέβαιο, ότι ήδη γυαλίζουν την κρατική κατασταλτική πανοπλία τους, για να την χρησιμοποιήσουν όποτε κρίνουν σκόπιμο, εναντίον όποιου αμφισβητεί δημόσια,  τα έργα της ηγεμονίας τους.

Οι κυβερνητικοί προς το παρόν φέρονται και άγονται, ως να είναι αιώνιοι εξουσιαστές της χώρας.

Σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν δημόσιο χώρο όχι μόνο των απόντων πολιτών, αλλά και των απόντων ανθρώπων, ως λογικών και συναισθηματικών όντων.

Αγνοούν όμως, ότι η ιστορία ορίζει πως στα ανθρώπινα, όλα, άρα και η εξουσία, είναι σχετικά, φθειρόμενα και πεπερασμένα.

Αγνοούν ότι η ιστορία ορίζει πως μια πολιτεία, χωρίς δημοκρατία, μπορεί να υπάρξει μόνο σε σκοταδιστικά, τυραννικά  και  δικτατορικά  καθεστώτα.

Αγνοούν ότι  η δημοκρατική πολιτεία είναι των πολιτών και όχι των δυναστών της.

Αγνοούν ότι στη δημοκρατία όλα όσα εμφανίζονται ως ετυμηγορία των πολιτών, άρα και η εξουσία, αίρονται με νέα ετυμηγορία τους, αυτό θα συμβεί και στη χώρα.

Αγνοούν ότι τα μελλούμενα, άρα και το τέλος της εξουσίας τους, συμβαίνουν σε ενεστώτα χρόνο και ο χρόνος αυτός πλησιάζει.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της ολιγαρχίας στη χώρα, έχει ήδη αρχίσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot