FOLLOW US: facebook twitter

«Κρασί από τα χείλη σου» – εκεί που ο έρωτας συναντά την αμπελουργία…

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:

Την Δευτέρα 27 Μαΐου, στο θέατρο Απόλλων το βιβλιοπωλείο Κορκολής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Τελικά τι μεθάει πιο πολύ; Το κρασί ή ο έρωτας;  Την απάντηση μάλλον μπορούμε να την βρούμε μέσα από το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα «Κρασί από τα χείλη σου» από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Απόλλων Πύργου. Την παρουσίαση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Κορκολής, ενώ χορηγός του κρασιού που θα γευτούμε και θα συνοδεύει την εκδήλωση, θα είναι το ABELON Κτήμα Μπριντζίκη.

Xορηγός του κρασιού της εκδήλωσης θα είναι η ABELON Κτήμα Μπριντζίκη

Για το βιβλίο αυτό που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα βιβλία του καθώς βάζει στο κάδρο την ιστορία του κρασιού και της αμπελουργίας, θα μιλήσουν η Διονυσία Μπριντζίκη και η δημοσιογράφος Βίκυ Γκουγκουστάμου, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας Κώστα Κρομμύδας.

Ο συγγραφέας μέσα από το «Κρασί από τα χείλη σου», ένα βιβλίο πλημμυρισμένο από αισθήσεις, μας αφηγείται έναν έρωτα που ανθίζει μέσα στη μεθυστική γοητεία του κρασιού και της οινοποιίας, εκεί που ο έρωτας συναντά την αμπελουργία. Ο Κώστας Κρομμύδας, καταπιάνεται με ένα θέμα συνυφασμένο με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σχηματίζοντας ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με επίκεντρο έναν έρωτα που αψηφά τις δυσκολίες και μια έχθρα πολλών χρόνων που απλώνει τα πλοκάμια της στις ζωές όλων.

Η ζωή μετράει στιγμές. Στιγμές που περιμένεις, που προσμένεις. Στιγμές που φοβάσαι, που θυμάσαι. Στιγμές που φυλάς, κι άλλες που θέλεις να ξεχάσεις. Στιγμές που διαρκώς αλλάζουν και σε αλλάζουν.

Στιγμές που πρέπει να αρπάξεις για να μη χαθούν στην αδυσώπητη δίνη του χρόνου. Γιατί αν έρθει εκείνη η στιγμή, η δική σου, και τη χάσεις, τη χάνεις για πάντα. Επειδή είναι βέβαιο πως δεν θα επιστρέψει.

«Το βράδυ στις 11 θα είμαι στο κελάρι μας. Θέλω να σε δω μετά από τόσα χρόνια έστω και για λίγο…»

Ένας έρωτας νεανικός ευδοκιμεί μέσα στην τρέλα των συναισθημάτων και της νιότης κόντρα σε μια οικογενειακή διαμάχη. Ένα άσβεστο μίσος που καλλιεργείται χρόνια τώρα, αφήνοντας το σημάδι του από γενιά σε γενιά, έρχεται αντιμέτωπο με τα θέλω και τα πρέπει. Σχέσεις που δοκιμάζονται, δεσμοί αίματος που κλονίζονται.

Μυστικά και γεγονότα που επηρεάζουν το σήμερα. Το παρελθόν έχει απλώσει τις ρίζες του βαθιά σε συνείδηση και πράξεις, όπως το αμπέλι απλώνει τις δικές του στο εύφορο έδαφος. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος