FOLLOW US: facebook twitter

Κουρέματα» ενοικίων: Από 15 Μαρτίου και σε …δόσεις οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου

Ημερομηνία: 25-02-2021 | Συντάκτης:

Με δύο παρτίδες πληρωμών θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το κούρεμα (κατά 100% για τους κλειστούς και κατά 40% για τους πληττόμενους) των ενοικίων που υπέστησαν τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Στην πρώτη παρτίδα, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει μετά από τις 15 Μαρτίου θα πληρωθούν όσες αιτήσεις Covid Ιανουαριου εκκαθαρίστηκαν χωρίς πρόβλημα, ενώ στη δεύτερη, μετά τις 30 Μαρτίου θα πληρωθούν οι δηλώσεις Covid Ιανουαρίου στις οποίες εντοπίστηκαν λάθη αλλα τελικά διορθώθηκαν .

Μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων Covid Φεβρουάριου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα. Έτσι οι αποζημιώσεις για τα ¨κουρέματα¨του Φεβρουάριου θα καταβληθούν σε δυο κύκλους που θα ξεκινήσουν, ο πρώτος μετά τις 15 Απριλίου και ο δεύτερος μετά το Πάσχα.

Για τις περιπτώσεις στις οποίες μισθώτριες είναι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή και απαλλάσσονται πλήρως από την υποχρέωση καταβολή ενοικίων, η αποζημίωση των ιδιοκτητών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα φτάσει σε ποσοστό 80% της εισοδηματικής απώλειας (που είναι πλέον ολόκληρο το ενοίκιο). Για τους ανοιχτούς αλλά πληττόμενους η αποζημίωση ισούται με το 50% της απώλειας λόγω μείωσης του ενοικίου. Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις παραπάνω επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Υπενθυμίζεται οτι η αποζημίωση δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Πηγή: protothema.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος