Κώστας Σκαρτσιάρης: «Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”127771″ img_size=”full”][vc_column_text]
Το κείμενο που αναδημοσίευσε ο Κ. Σκαρτσιάρης και το οποίο έχει γίνει viral
[/vc_column_text][vc_column_text]Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου, Υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αιόλου Πύργου, Κώστας Σκαρτσιάρης, αναδημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα εκπληκτικό κείμενο, το οποίο έγραψε ο προπονητής του μπασκετικού Ο.Φ.Η., Βασίλης Ράλλης, σχετικά με τον παραλογισμό του λουκέτου στον αθλητισμό εδώ και δυόμισι μήνες από την Πολιτεία, σε αντίθεση με το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες. Το κείμενο έχει γίνει viral καθώς στηλιτεύει με εξαιρετικό τρόπο τον κάκιστο τρόπο σκέψης που υπάρχει στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας σχετικά με τον αθλητισμό.
Το κείμενο που ανάρτησε ο καταξιωμένος προπονητής, Κώστας Σκαρτσιάρης, έχει τίτλο «Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο» και αποκόμισε πολλά θετικά σχόλια από ανθρώπους του αθλητισμού στο νομό μας, αφού αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την πραγματικότητα.
Η ανάρτηση αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Υποτίμηση από όλους και παντού. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.
Έχεις γυμναστική στο σχολείο, πας με τζιν, βάζεις μια φόρμα από πάνω την ώρα του μαθήματος και όλα καλά. Ο γυμναστής και το μάθημά του, είναι το ρεπό της ημέρας.
Πας 16-17-18 ετών και πρέπει να σταματήσεις να αθλείσαι γιατί πρέπει να διαβάζεις! Γιατί ο αθλητισμός σου τρώει χρόνο. Επειδή οι γονείς ξέρουν καλύτερα από τον οποιοδήποτε ειδικό.
Δημιουργήσαμε μια κοινωνία παχύσαρκων και υπερηλίκων που καταστρέφει και τις επόμενες γενιές. Οι πολιτικοί (κάθε χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας, όλοι μεταπολεμικά) και οι ιατρικοί επιστήμονες, αποδεδειγμένα ένα χρόνο τώρα, θεωρούν τον αθλητισμό περιττό. Επειδή έτσι. Σιγά μωρέ και τι έγινε; Πάτα 6, στείλε sms και αθλήσου! Επειδή εκείνοι, έβαζαν την φόρμα πάνω από το τζιν.
Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόριο και ένα σωρό επαγγέλματα. Όλα σε ένα τσουβάλι!
Νούμερο ένα επικινδυνότητα έχουν οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός. Ένα χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και στα τάμπλετ και όχι στα γήπεδα.
Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Και νωρίτερα από την δική μας γενιά!
Συμπέρασμα: Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει τον αθλητισμό και όσους τον υπηρετούν.
Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το θ. Τον θεωρεί ΑΛΗΤΙΣΜΟ!».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]