FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Παπαδόπουλος: «Όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία και άνοδο στην Α1»

Ημερομηνία: 26-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Κοροίβου μίλησε στην «Πρωινή» για το στόχο της ηλειακής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α2

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο νέος προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Παπαδόπουλος, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να φέρει ξανά τον Κόροιβο στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Ο ηλειακός σύλλογος, μετά τα τέσσερα επιτυχημένα χρόνια παρουσίας στη Basket League, είναι πλέον αναγκασμένος να βάζει κάθε χρόνο ψηλά τον πήχη. Μπορεί η περσινή σεζόν να μην είχε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν, ένεκα πολλών ατυχιών, αλλά η νέα σεζόν ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην ιστορία του Κοροίβου, έτοιμη να καθαρογραφεί -ει δυνατόν – με χρυσά γράμματα.

Ο 41χρονος coach, Κώστας Παπαδόπουλος, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει επιτυχώς εις πέρας αυτή τη δύσκολη δουλειά. Ένας διαρκώς εξελίξιμος και με φιλοδοξίες προπονητής, με πλούσιο βιογραφικό. Δεν είναι τυχαίο που η Ομοσπονδία του εμπιστεύτηκε τη θέση του head coach στην Εθνική U16, παρά το –σχετικά- νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στην «Πρωινή» για την προοπτική του Κοροίβου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Και πολύ περισσότερο εντυπωσιαστήκαμε από την τελευταία του φράση: «όλα αυτά δεν τα λέω απλά για να τα πω. Τα εννοώ…». Δείγμα της επίγνωσης των δυνατοτήτων των δικών του αλλά και του Κοροίβου. Δείγμα των γνώσεων, των εμπειριών και της αυτοπεποίθησης που διακατέχουν τον ίδιο, στοιχεία που -αν μη τι άλλο- χαράσσουν το δρόμο των επιτυχιών.

Coach, πώς βλέπεις την προοπτική του Κοροίβου, ως ένας προπονητής ανερχόμενος και με φιλοδοξίες;

«Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Κόροιβο. Είναι ένα ιστορικό σωματείο, στο οποίο θεωρώ πως θα μπορέσω να βρω τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψω και να πάει καλά η ομάδα, να αναδείξουμε κάποιους παίκτες, αλλά και εγώ να μπορέσω να δείξω έργο».

Ποιους στόχους έχετε θέσει με τη Διοίκηση; Τι να περιμένουμε από τον Κόροιβο;

«Με τη Διοίκηση έχουμε ως βασικό στόχο η ομάδα να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία και γιατί όχι, αν είμαστε υγιείς -διότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα- και αν πάνε όλα καλά έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, να ανέβει στην Α1».

Θεωρείς πώς υπάρχει χρόνος και καλοί διαθέσιμοι παίκτες τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε να χτιστεί μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα;

«Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο αργά. Αν το χρονικό διάστημα ήταν λίγο μεγαλύτερο, σίγουρα θα μπορούσαμε να διαλέξουμε από μεγαλύτερη γκάμα παίκτες. Παρόλα αυτά ό,τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε, θα τις κάνουμε τώρα. Στηρίζομαι στο ότι θα γίνει πολύ σωστή και σκληρή δουλειά και θεωρώ πως όποιους παίκτες και να πάρουμε θα φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Να υπάρχει ηρεμία και καλό κλίμα στην ομάδα και θα πάμε καλά».

Ο φίλαθλος κόσμος του Κοροίβου και της Ηλείας γενικότερα, μετά τα 4 χρόνια παρουσίας στη Basket League, θέλει κάθε χρόνο να βλέπει την ομάδα ψηλά. Τι μήνυμα θες να περάσεις στον κόσμο;

«Αυτό είναι καλό. Να υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να ευχαριστιέται μπάσκετ, και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον υψηλό πήχη που θέτει. Να ξαναφέρουμε τον Κόροιβο εκεί που είχε μάθει ο κόσμος, στο υψηλότερο επίπεδο».

Τελειώνοντας, πες μας δυο κουβέντες για τον Υπεύθυνο φυσικής κατάστασης του Κοροίβου, τον Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο. Συνεργάτης σου στην Εθνική U16 και συνεργάτης σου τώρα πλέον και στον Κόροιβο.

«Φέτος ήμουν πάρα πολύ τυχερός που είχα τον Παναγιώτη στην Εθνική. Είναι ένα αξιόλογο και πάρα πολύ εργατικό παιδί και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή τη συνεργασία- είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και δέσαμε καλά-θα μπορέσουμε να τη συνεχίσουμε και στον Κόροιβο».

Ευχαριστώ coach, καλή αρχή και όλα να πάνε καλά, εύχομαι.

«Κι εγώ ευχαριστώ. Να ξέρεις, ότι όλα αυτά δεν τα λέω απλά για να τα πω. Τα εννοώ και εύχομαι απλά να βγουν και στο γήπεδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος