FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Νικολούτσος: «Αλλάζουμε την καθημερινότητα και κάνουμε το επόμενο βήμα»

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”84059″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ο υπ. Δήμαρχος Πύργου Κώστας Νικολούτσος παρουσίασε το σχεδιασμό της παράταξης «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Το λογότυπο της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» αλλά και μια πρώτη εικόνα του βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού των κυρίαρχων ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά την επόμενη 4ετία, τα οποία προέκυψαν από τις επισκέψεις τους στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου, παρουσίασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Νικολούτσος.

Όπως είπε, το λογότυπο που δημιούργησαν πέρα από ένα έργο αισθητικής που αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις τους για το πώς φαντάζονται την πόλη, αποτυπώνει τις 4 Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες έχουν ισάξια συμμετοχή στην αναπτυξιακή τους πρόταση. «Σε αυτό, κυριαρχεί το γαλάζιο και το μπλε, ως μέσο ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων που είναι η θάλασσα του Ιονίου και ο Αλφειός ποταμός. Η αναπτυξιακή προοπτική θα ακολουθεί το δρόμο των απαραίτητων αλλά και ουσιαστικών έργων, χωρίς περιττές παρεμβάσεις. Έτσι, αγκαλιάζουμε κάθε άνθρωπο, ο οποίος έχει την ίδια θέληση και αγάπη για το τόπο μας. Το σλόγκαν μας είναι Μαζί Μπροστά! Γιατί πιστεύουμε οποιαδήποτε δράση για το Δήμο εάν δεν έχει τη συμπαράσταση του κόσμου δε μπορεί να έχει αποτέλεσμα».

Τα τρία βασικά θέματα

Ο κ. Νικολούτσος, επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα επισκέφτηκε το 90% των Δ.Δ. σε μια προσπάθεια να έχει ολοκληρωμένη εντύπωση για το πώς είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση ώστε στη συνέχεια να συντάξουν το πρόγραμμα και τις δράσεις τους, ώστε να είναι αποτελεσματικοί και δημιουργικοί. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα τρία μεγάλα θέματα είναι η Αγροτική Οδοποιία, η Καθαριότητα και ο Ηλεκτροφωτισμός, τα οποία όπως είπε μπορούν να αντιμετωπιστούν σύντομα και αποτελεσματικά ώστε να ξεφύγουν από αυτή τη θεματολογία και να βάλουν άλλα κυρίαρχα ζητήματα, με ολοκληρωμένες προτάσεις που «θα κάνουν το βήμα για το παραπάνω που είναι τόσο σημαντικό».

Καθημερινότητα- Τουρισμός- Πολιτισμός- Αθλητισμός

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξης για τον τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι αρχικά θα πρέπει να τακτοποιήσουν αποτελεσματικά θέματα που έχουν κάνουν με την καθημερινή εικόνα της πόλης. «Η πόλη για να προσβλέπει σε τουρισμό πρέπει να έχει πολύ καλό περιβάλλον,  καλές υποδομές και καλούς τρόπους προσέγγισης. Δεν είναι ανεκτά χαλασμένα πεζοδρόμια, ράμπες σπασμένες … Όλα πρέπει να τακτοποιηθούν σε ακαριαίο χρόνο ώστε μέσα από μια καμπάνια για τον τουρισμό, να γίνει γνωστό ότι μπορούν να επισκεφθούν μια πόλη που έχει εικόνα τέτοια που μπορεί να τους υποδεχτεί αποτελεσματικά. Κυρίαρχο ρόλο έχει το θέμα της κρουαζιέρας και θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες στην πόλη ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό περιβάλλον, σε μια πόλη διαφορετική. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ένα 35% των επισκεπτών δεν κατεβαίνουν καν στο λιμάνι και θα κινηθούμε με επαγγελματισμό σε αυτά τα θέματα, με ανθρώπους της αγοράς και με ολοκληρωμένες προτάσεις. Στην ίδια λογική είναι ότι έχουμε χάσει το Κατάκολο και σαν εσωτερικό προορισμό και αυτό πρέπει να το ανατάξουμε με συντονισμένες κινήσεις και με επαγγελματισμό. Πρέπει να λοιπόν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και μετά να κάνουμε ισχυρή διαφημιστική καμπάνια  που θα προσελκύσει κόσμο».

Ακολούθως τόνισε ότι σκοπός τους είναι να έχουν μια ριζική παρέμβαση κατά μήκος του Αλφειού, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ατού για την πόλη ενώ πρόσθεσε ότι βλέπουν θετικά τον επαναπλημμυρισμό της Μουριάς. «Όλα αυτά όμως ως μια ενότητα που θα συνδέει το θαλάσσιο μέτωπο, τον Αλφειό και τη Μουριά προσδίδοντας μια άλλη ταυτότητα που έχει να κάνει και με τη μεγάλη τάση που είναι η αειφορία. Σε δεύτερη φάση, θα έχουμε τη σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν και βέβαια στο θέμα του Πολιτισμού, ένα ημερολόγιο με εκδηλώσεις όλο το χρόνο».

Στο θέμα του αθλητισμού, που συνδέεται όπως είπε με τον τουρισμό, φιλοδοξία τους είναι, να πετύχουν εκδηλώσεις εθνικού επιπέδου, δεδομένου ότι ο τόπος έχει πολλούς μεγάλους Πρωταθλητές. «Αυτή είναι μια συνοπτική προσέγγιση για τουρισμό. Οι μεσοπρόθεσμοι συνδέονται με τις υποδομές όπως ο δρόμος Βούναργο- Πάτρα, η μελλοντική επέκταση σιδηροδρόμου και τα έργα στο λιμάνι. Όμως πέρα από αυτά θα συνδεθούμε περισσότερο αποτελεσματικά με την Ολυμπία ώστε αυτό το “brandname” να λειτουργήσει αποτελεσματικά για όλους μας. Έχουμε ελπίδες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε στενά με την Ολυμπία ώστε το τουριστικό προϊόν να είναι ένα ευρύτερο προϊόν. Ότι κάνουμε θα κοιτάξουμε να τα κάνουμε με επαγγελματικό τρόπο».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot