FOLLOW US: facebook twitter

Κωνσταντίνος Μουσάς: «Ας μη διαλύσουμε ό,τι καταφέραμε για 5 ευρώ…»

Ημερομηνία: 13-08-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”26196″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Επιστολή του αντιπροέδρου του ΚΣ Αμαλιάδας, Κων/νου Μουσά ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου

Την ανάγκη να στηριχθεί το κυνήγι και να μην οδηγηθεί στην εξαφάνιση, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κων/νος Μουσας, με αφορμή την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας 2019-20.

Όπως τονίζει παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις, η στήριξη των κυνηγετικών συλλόγων είναι ο μόνος δρόμος για να επιβιώσει ισχυρή η κυνηγετική κοινότητα και να συνεχίσει τις σημαντικές της δράσεις, όπως η θηροφυλακή και η ενίσχυση βιότοπων με θηράματα, καθώς το υπουργείο απέρριψε τις προτάσεις τους.

«Ήταν γνωστό αν όχι σε όλους, τουλάχιστον σε όσους έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον από νωρίς, πως η Κ.Σ.Ε. είχε προτείνει στο αρμόδιο για το κυνήγι Υπουργείο τη μείωση των τελών υπέρ του δημοσίου, που κατευθύνονται στο Πράσινο Ταμείο και που όλοι ως κυνηγοί, γνωρίζουμε και βλέπουμε καθημερινά πως μόνο ανταποδοτικά για το κυνήγι δεν είναι αυτά τα χρήματα, και απορρόφηση των 5 αυτών ευρώ από την Κ.Σ.Ε. καλύπτοντας μεγάλο μέρος των εξόδων της, δίχως να αναγκαστεί να κάνει περικοπές ενώ ταυτόχρονα θα παρέμενε το κόστος ίδιο με πέρσι. Δεν έγινε όμως έτσι, αυξήθηκε η εισφορά υπέρ της Κ.Σ.Ε. κατά 5 ευρώ με απόφαση του Υπουργείου, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ανέβει. Παράλληλα, έχουμε και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς υπέρ Γ΄Κ.Ο.Π. της τάξης των 8 ευρώ που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και όχι από το σύνολο των συλλόγων, οπότε μιλάμε για μια συνολική αύξηση 13 συνολικά ευρώ, μην υπολογίζοντας τυχόν έκτακτες εισφορές που ο κάθε σύλλογος έχει αποφασίσει μέσω των Γενικών του συνελεύσεων την περασμένη Άνοιξη. Στο σύλλογό μας, η συνολική αύξηση θα είναι 12 αντί 13 ευρώ αφού το ΔΣ  αποφάσισε την απορρόφηση του 1 ευρώ από το σύνολο των 13» ανέφερε  ο κ. Μουσάς και εξήγησε την κατάσταση παραθέτοντας το αρνητικό παράδειγμα της Αλβανίας.

«Καταλαβαίνουμε πως η αύξηση ακούγεται βαριά για αρκετούς συναδέλφους που από το υστέρημά τους κάθε χρόνο δίνουν ένα πολύ σεβαστό ποσό μόνο για τη θεώρηση της άδειας κυνηγίου, μην υπολογίζοντας άλλα έξοδα όπως φυσίγγια, καύσιμα, τροφές σκύλων κτλ. Πρέπει όμως ο κυνηγός να καταλάβει πως τα χρήματα αυτά χρειάζονται, για να συνεχίσουν να υπάρχουν οι κυνηγετικές μας οργανώσεις που μέσα από αυτές κάθε χρόνο γίνονται οι έρευνες, οι μελέτες και οι προτάσεις προκειμένου να συνεχίσουμε να κυνηγάμε. Σκεφτείτε το παράδειγμα της γειτονικής Αλβανίας όπου το κυνήγι απαγορεύτηκε τελείως λόγω μη ύπαρξης οργανωμένων σωματείων όπως τα δικά μας προκειμένου να διεκδικήσουν» επισημαίνει.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας χτύπησε «καμπανάκι» για το μέλλον της θήρας, λέγοντας ότι παρά τις διαφωνίες πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και προσπάθεια.

«Ως κυνηγός κι εγώ σε κάποια πράγματα που έχουν γίνει, όπως η λήξη της σεζόν στις 28/02 και όχι στις 10/03 ή η μείωση των θηρεύσιμων ειδών, νιώθω δυσαρεστημένος και θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Δεν τα παρατάω όμως, ούτε επιλέγω κάποιον διαφορετικό τρόπο  προκειμένου να θεωρήσω την άδειά μου, συνεχίζω και μάχομαι και προσπαθώ για το καλύτερο. Οι κυνηγετικές οργανώσεις, έχουν δύο βασικά πράγματα: τη θηροφυλακή, Σώμα που ιδρύθηκε με τα χρήματα των ίδιων των κυνηγών προκειμένου να προστατεύουμε οι ίδιοι αυτό το οποίο αγαπάμε, και οι εμπλουτισμοί των βιοτόπων με θήραμα. Γίνονται προσπάθειες να βελτιωθούν και τα δύο, αλλά αποτέλεσμα αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο με τη δική σας στήριξη, που δεν είναι άλλη από την θεώρηση της άδειας κυνηγίου μέσω των συλλόγων των συνεργαζόμενων με το Υπουργείο. Οτιδήποτε άλλο είναι ενάντια σε αυτό που θέλουμε και που αγαπάμε όλοι οι κυνηγοί. Μην ψάχνουμε τρίτους και τέταρτους τρόπους έκδοσης των αδειών για μεγαλύτερη οικονομία, μην ακούτε τους “ντελάληδες”. Αυτοί κατά βάθος είναι οι καλύτεροι φίλοι των αντικυνηγών» εξήγησε και σημείωσε ότι το μέλλον δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

«Το κυνήγι κινδυνεύει γιατί συρρικνώνεται καθημερινά. Νέο αίμα δεν υπάρχει για αντικατάσταση αυτών που αποστρατεύονται λόγω ηλικίας και θα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε αυτό που θέλουμε να συνεχίσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την έκδοση των αδειών στους συλλόγους σας  μέσα από τους οποίους αναστηθήκατε και αναστηθήκαμε όλοι ως κυνηγοί. Προσκαλώ και παρακαλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, να σκεφτούν 2-3 πράγματα σε βάθος πριν θεωρήσουν φέτος την άδειά τους και ας αναλογιστούν πώς πρέπει να πράξουν. Μέσα μου, πιστεύω πως πολλά θα αλλάξουν, σε συνεργασία και με την ομοσπονδία μας που τόσο ο πρόεδρός της ο κ. Γραμματσούλιας όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ. είναι νέοι, καινούργιοι άνθρωποι που θέλουν κι αυτοί τις αλλαγές πάντα προς το καλύτερο. Σε λίγες ημέρες, ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος που όλοι μας περιμένουμε με αγωνία έπειτα από 6 σχεδόν μήνες κυνηγετικής απραξίας και που το μυαλό του καθένα από εμάς, μαζί  με την κυνηγετική μας παρέα, είναι γεμάτο σχέδια και όνειρα. Ας μην διαλύσουμε ό,τι καταφέραμε μέχρι εδώ για 5 ευρώ» ανέφερε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot