FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Μητρόπουλος: Εγκρίθηκε πρόγραμμα για τη διαχείριση νεκρών ζώων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87487″ img_size=”full”][vc_column_text]Πρόγραμμα περισυλλογής, διαχείρισης ή / και αποτέφρωσης νεκρών ζώων θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μία σημαντικότατη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αποτροπή του κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών των ζώων και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα διατεθούν 3 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 ετών και εφαρμογή και στις 3 Περιφερειακές ενότητες ( Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία)

Την σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του Ηλείου Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου.

Όπως δήλωσε  o κ. Μητρόπουλος :«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ένα πολύ μεγάλο ζωικό κεφάλαιο, ενώ και η φυσιογνωμία της κτηνοτροφίας (μικρές και απομακρυσμένες εκμεταλλεύσεις) καθιστούν το πρόβλημα διαχείρισης των νεκρών ζώων φλέγον και επιτακτικό ».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την περισυλλογή, διαχείριση και αποτέφρωση των πτωμάτων νεκρών βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot