FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφώθηκε το διήμερο καύσωνα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 14-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Περιβάλλον

Δροσίζει από σήμερα

Κορυφώθηκε χθες το κύμα καύσωνα και στην Ηλεία με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία για το Νομό μας, να σημειώνεται στο Σιμόπουλο 39,3 βαθμούς Κελσίου και την Ανδρίτσαινα με  38,6C.

Από σήμερα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσουν οι μέγιστες τιμές τους 30c με την επικράτηση δροσερού μαΐστρου!

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το κύμα ζέστης από σήμερα θα αρχίσει να εκτοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά από μια ψυχρή αέρια μάζα. Από τη «σύγκρουση» αυτών των δύο αερίων μαζών θα δημιουργηθεί αστάθεια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επικίνδυνες καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια και ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι άνεμοι σε όλη τη χώρα και, σε συνδυασμό με την ξηρή επιφάνεια του εδάφους, θα ανεβάσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει θερμοκρασίες κοντά στον μέσο όρο για την εποχή.

Ο καιρός θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας, με θερμοκρασίες κοντά στους 34-36 βαθμούς Κελσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot