FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Να εστιάσουμε στις υποδομές του Θεραπευτικού Τουρισμού»

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”138350″ img_size=”full”][vc_column_text] Με επιτυχία πραγματοποιείται στην Πάτρα το συνέδριο του Ιατρικού Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”. Σκοπός του συνεδρίου είναι η στοχευμένη υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Ιατρικού – Θεραπευτικού Τουρισμού στη χώρα μας. Η ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης θεματικού τουρισμού, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έφερε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του Covid-19. Ο ιατρικός τουρισμός τίθεται πλέον στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης.

Ο κ. Κοροβέσης, στην παρέμβαση του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ως Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή τολμήσαν να στοχεύσουν σε νέες τάσεις της διεθνούς Τουριστικής αγοράς. «Ο Θεματικός Τουρισμός σε όλες τις πτυχές του, με σωστή προβολή και προώθηση, μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη Δυτική Ελλάδα προς τον εγχώριο όσο και τον εξωγενή Τουριστικό κόσμο. Ο ιατρικός τουρισμός τίθεται πλέον στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Η Δυτική Ελλάδα αποσκοπεί να αναδείξει τον Ιατρικό – Θεραπευτικό Τουρισμό αξιοποιώντας ιαματικές πηγές με νερά που έχουν ποικίλη φυσικοχημική σύσταση και ενδείκνυνται για εφαρμογή στη σύγχρονη φυσική υδροθεραπεία. Σε όλες τις ιαματικές πηγές που λειτουργούν στην Ελλάδα συναντάται μόνο η μορφή της θεραπείας και όχι η προσφορά υπηρεσιών που έχουν σχέση με την αναζωογόνηση του οργανισμού. Στη Δυτική Ελλάδα συναντάμε πολλές ιαματικές πηγές και λουτρά όπως τις γνωστές ιαματικές πηγές της λίμνης Καϊάφα και των λουτρών Κυλλήνης.

Τα οικονομικά οφέλη του τόπου από την ανάδειξη του Ιατρικού – Θεραπευτικού Τουρισμού θα είναι σημαντικά, προσδίδοντας αξία κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Βασικό συστατικό όμως για τα θεραπευτικά και οικονομικά οφέλη αποτελεί η βελτίωση των εγκαταστάσεων των λουτροπόλεων με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Επιπλέον η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών προς τις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia