FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Ημερομηνία: 25-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Εντός της ημέρας θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι θεράποντες ιατροί να υποβάλλουν αίτηση για ασθενείς που νοσούν με COVID, προκειμένου να τους χορηγηθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Στη σημερινή ενημέρωση, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη θεραπεία COVID με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Αρχίζει η διάθεση για 10 νοσοκομεία στην Ελλάδα, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μία πενταμελής ομάδα γιατρών θα ελέγχει τα αιτήματα που υποβάλλονται, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση.

Ειδικότερα, στην πλατφόρμα θα υποβάλλουν αίτηση οι θεράποντες ιατροί ασθενών με COVID-19, με σκοπό τη χορήγηση της θεραπείας COVID με μονοκλωνικά αντισώματα που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα εξασφάλισε πριν 2 εβδομάδες 2.000 δόσεις της θεραπείας, που έχει παρασκευάσει η Roche σε συνεργασία με την Regeneron.

Αυτή η αίτηση θα εξετάζεται από την 5μελής Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν θα δοθεί το πράσινο φως για τη χορήγηση της θεραπείας στον ασθενή.

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα για τη θεραπεία

Η θεραπεία απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους (από 12 ετών και βάρους τουλάχιστον 40 κιλών) που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνει σοβαρή η νόσος τους.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι θα προτεραιότητα για τη θεραπεία θα έχουν οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι, καθώς και οι έγκυες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, πάντως, σημείωσε ότι η τήρηση των μέτρων παραμένει πολύ σημαντική.

news4health.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος