FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Συνεχίζει σταθερά ψηλά-Πρεμιέρα το Σάββατο στην Α2-14 συνεχή χρόνια στις εθνικές κατηγορίες

Ημερομηνία: 15-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Κόροιβος ρίχνεται αύριο, Σάββατο, στην μάχη του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, στο οποίο θα συμμετάσχει για έβδομη σεζόν και τέταρτη συνεχόμενη. Ο ιστορικός σύλλογος της Ηλείας, που έχει ιδρυθεί το 1982 και έχει συμμετάσχει και στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ για τέσσερα χρόνια (από το 2014 έως το 2018), βρίσκεται 14 σερί χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, κάτι που τον έχει καταστήσει ως τον πιο επιτυχημένο ηλειακό αθλητικό σύλλογο την τελευταία 15ετία. Ο Κόροιβος λοιπόν, που καταφέρνει και ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στο διάβα του, με ορμητήριο την αγάπη των παραγόντων του για την ομάδα, αλλά και την θέρμη με την οποία η φίλαθλη Ηλεία αγκαλιάζει κάθε χρόνο τον σύλλογο και τον στηρίζει, θα είναι και φέτος στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, στις 28 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας (Basket League +A2).

Με απουσίες στη Ν. Ερυθραία

Στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, ο Κόροιβος στοχεύει να είναι πολύ ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι, να παίξει καλό μπάσκετ και φυσικά να εξασφαλίσει όσο νωρίτερα γίνεται την παραμονή, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες. Το ρόστερ του Κοροίβου απαρτίζεται από καλούς παίκτες που έχουν ταλέντο και ενθουσιασμό και η εικόνα της ομάδας αναμένεται σαφώς καλύτερη εν συγκρίσει με πέρυσι.

Ο Κόροιβος θα ταξιδέψει αύριο, Σάββατο, στη Ν. Ερυθραία για να αντιμετωπίσει στις 5μ.μ. τον υπολογίσιμο Πανερυθραϊκό, στο εναρκτήριο παιχνίδι του πρωταθλήματος (αγώνας για την 2η αγωνιστική). Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου κάνει αγώνα δρόμου ώστε να παραταχθεί όσο το δυνατόν με περισσότερες λύσεις στον αγώνα της πρεμιέρας καθώς οι μισοί σχεδόν παίκτες προέρχονται από τραυματισμό. Μιχαλούτσος και Ναούμης δεν αναμένεται να αγωνιστούν, ενώ η συμμετοχή του Γκαβασιάδη που ύστερα από ένα μήνα αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις, είναι αμφίβολη. Τρεις παίκτες βασικότατοι στον φετινό Κόροιβο και αυτό δυσχεραίνει την προσπάθειά του στο αυριανό παιχνίδι. Όπως και το γεγονός ότι ο Κώστας Οικονομόπουλος ενσωματώθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, αφότου ξεπέρασε τον κορωνοϊό, κι έτσι δεν θα είναι ούτε αυτός απόλυτα έτοιμος. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι απολύτως καλά και στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα…

 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας


Σάββατο 16 Οκτωβρίου

  • Ώρα 5μ.μ.

Πανερυθραϊκός-Κόροιβος: Τσώνος-Τηγάνης-Ασλανίδης
Αγρίνιο-Καρδίτσα: Παναγιώτου-Κωνσταντινίδου-Κανελλόπουλος
Φίλιππος Β.-Ψυχικό: Λόρτος-Γερακίνης-Παζώλης
Δάφνη Δ.-Καβάλα: Αναστόπουλος Α.-Τσαχάκης-Αναστασίου
Μαρούσι-Ελευθερούπολη: Καλδίρης-Κατραχούρας-Δαρλαμήτσος
Τρίτων-Χ.Τρικούπης: Ανδρικόπουλος-Καρπάνος-Μαρινάκης

 

  • Ώρα 8μ.μ.

Αμύντας-Παγκράτι: Θεοδωρόπουλος-Κωνσταντινόπουλος-Ζιώγας

 

Ρόστερ 2021-2022

14 παίκτες απαρτίζουν το ρόστερ του φετινού Κοροίβου, με το μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 22,5 έτη. Στο ρόστερ είναι και δύο 14χρονοι ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες ο Στέφανος Αλεξανδρόπουλος που αγωνίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Οίακα στο Ναύπλιο και ο Νίκος Κινινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόροιβος δεν έχει ούτε έναν παίκτη άνω των 30 ετών. Μεγαλύτερος ηλικιακά είναι ο Αποστόλης Ναούμης, που είναι 28 ετών!

3. Παπαρέγκας Νίκος, 27χρ., 2.00
4. Mitrovic Stefane, 25χρ., 1.95
10. Ναούμης Αποστόλης, 28χρ. 1.98
11. Ετζιάκα Φρίμαν-Παναγιώτης, 26χρ., 1.95
12. Κατσαβόπουλος Λευτέρης, 24χρ., 2.01
14. Κάππος Σάσα, 24χρ., 2.10
15. Μιχαλούτσος Γιάννης, 24χρ., 2.00
17. Μαστόρος Βένος, 23χρ., 1.93
19. Γκαβασιάδης Γιάννης, 27χρ., 2.04
21. Νάνος Δημήτρης, 19χρ., 1.95
32. Τάταρης Διονύσης, 23χρ., 2.04
8. Οικονομόπουλος Κώστας, 25χρ., 1.94
5. Κινινής Νίκος, 14χρ., 1.87
9. Αλεξανδρόπουλος Στέφανος 14χρ., 1.93

 

Προπονητής: Δελέγκος Κώστας
Β. Προπονητή: Λεβεντούρης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χρήστος
Γυμναστής: Μοσχόπουλος Ανδρέας
Φυσιοθεραπευτής: Συρμόπουλος Παναγιώτης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος